– Da jeg ble spurt om å overta ledelsen av OA i en periode, kjente jeg umiddelbart at dette var noe jeg virkelig hadde lyst til, sier Thor Sørum-Johansen.

MEDIEFOLK:

Thor Sørum-Johansen konstitueres som Oppland Arbeiderblad-redaktør

Tar over i slutten av januar.

Publisert Sist oppdatert

Glåmdalen-redaktør Thor Sørum-Johansen konstitueres som ansvarlig redaktør og daglig leder i Oppland Arbeiderblad (OA). Han tar over når Erik Sønstelie slutter i avisa 20. januar

Sørum-Johansen er engasjert til å lede avisen det kommende året, ifølge en pressemelding fra mediekonsernet.

Umiddelbar løsning

Styreleder i OA, Kristina Fritsvold Nilsen, understreker at det er avgjørende å få på plass en leder med erfaring og kompetanse som umiddelbart kan ta avisen videre. 

– Thor er absolutt riktig person i en slik rolle. Han har bred bakgrunn som journalist og redaktør og god evne til å gå inn krevende prosesser, både redaksjonelt og administrativt, med ro og klokskap. Jeg er glad for at han takket ja til å påta seg denne oppgaven i 2024.

Målet er at en permanent løsning skal være på plass i løpet av høsten 2024, slik at vedkommende kan tiltre ved neste årsskifte.

– Lyst til

– Da jeg ble spurt om å overta ledelsen av OA i en periode, kjente jeg umiddelbart at dette var noe jeg virkelig hadde lyst til. OA er en solid og tradisjonsrik avis, som over tid har preget lokalsamfunnet med sterk og viktig journalistikk, sier Sørum-Johansen i pressemeldingen.

– Det er et veldig godt fundament å jobbe videre med. Nå ser jeg fram til å bli kjent med de ansatte, og sammen med dem gå løs på de utfordringene som venter i det som blir et uhyre spennende år for alle oss som har valgt et liv i mediebransjen.

Sørum-Johansen overtok som eneleder i Glåmdalen i 2014. Han kom da fra stillingen som redaktør for NTB Tema. Han har tidligere vært sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå – og har journalisterfaring fra Dagbladet, VG, Tønsbergs Blad, Sandefjords Blad og Namdals-Avisa.



Powered by Labrador CMS