– Det har vært ei ære å få lede avisa gjennom mer enn sju år, sier Irene Halvorsen.

Går av som Nationen-redaktør: – Uenige om veien videre

– Styreleder i Nationen, Jannicke Engan, og jeg er blitt enige om at jeg slutter som ansvarlig redaktør for Nationen, sier Irene Halvorsen.

Publisert Sist oppdatert

Irene Halvorsen forlater stillingen som ansvarlig redaktør i Nationen. 

Jannicke Engan konstitueres samtidig som ansvarlig redaktør i avisen. Hun er i dag administrerende direktør i Nationen, konsernsjef i utgiverselskapet Tun Media og styreleder i Nationen AS.

Det melder Amedia i en pressemelding.

– Styreleder i Nationen, Jannicke Engan, og jeg er blitt enige om at jeg slutter som ansvarlig redaktør for Nationen. Vi er strategisk uenige om veien videre. Det er en ærlig sak, sier Irene Halvorsen i pressemeldingeN.

– Det har vært ei ære å få lede avisa gjennom mer enn sju år. Vi har fått til utrolig mye sammen, fortsetter Halvorsen. 

Skal tenke litt

– Hva er planene din nå?

– Det ærlige svaret på hva jeg skal gjøre nå, er at det vet jeg ikke. Jeg skal summe meg litt, tenke litt på ulike muligheter, og tenke litt på hva jeg skal bli når jeg blir stor, sier Halvorsen til Journalisten.

– Hva er grunnen til at du går av som redaktør?

– Det er ikke så lett å gå inn i detaljer på det. Men vi er uenige i en del strategiske spørsmål, og det er en ærlig sak. Og i den situasjonen som mediebransjen er i nå, med såpass store utfordringer,  er vi helt enige om at da må ledelsen trekke i samme retning.

– Har du visst om dette lenge?

– Nei, jeg kommer heller ikke til å være detaljert på det, men det er klart at sånne prosesser går ganske raskt. Det er jo naturlig, for en sånn jobb er ganske altoppslukende. Sånn at man er helt og fullt i jobben som redaktør helt til man ikke er det lenger, det kan man ikke være halvveis.

– Blir det litt lang juleferie?

– Jeg vet ikke egentlig, altså dette er jo ganske ferskt for meg. Det er ikke sånn at nå drar jeg til Bali. Jeg skal feire jul med familien min, det er ikke noe drama i det.

– Du går på dagen, du skal ikke tilbake nå?

– Nei, nå skal jeg ikke tilbake.

Halvorsen overtok som ansvarlig redaktør i Nationen i 2016. Hun kom da fra stillingen som samfunnsredaktør i Dagsavisen. 

Jannicke Engan overtar inntil videre redaktøransvaret i Nationen.

Erfaren leder

Styreleder Ingrid Skogrand i Tun Media, påpeker at det er bra for mediehuset at de har en «vikar» som raskt kan ta over:

– Når Irene nå går av, er det bra at vi allerede har en så erfaren leder som Jannicke i Nationen og Tun Media som kan gå inn og ta roret. Jeg er overbevist om at hun vil lede den redaksjonelle virksomheten på en god måte inntil en ny permanent redaktør er på plass.

Amedia er største eier i Tun Media.

Engan startet i Tun Media og Nationen i 2022 og kom da fra stillingen som leder for visuell avdeling i Dagens Næringsliv. Hun har bakgrunn som blant annet daglig leder i Monster Entertainment og utviklingsredaktør og regionredaktør i NRKs distriktsdivisjon.

Stillingen som ansvarlig redaktør vil bli lyst ut i 2024.

Powered by Labrador CMS