– Jeg har satt stor pris på å få lede en av de ledende og flotteste regionavisene i Norge, sier OA-redaktør Erik Sønstelie.

MEDIEFOLK:

Erik Sønstelie forlater OA – blir gravesjef i Amedia

Er ansatt i en nyopprettet stilling som leder for gravende journalistikk og journalistisk kompetanseutvikling i Amedia. 

Publisert Sist oppdatert

Erik Sønstelie går av som ansvarlig redaktør og daglig leder i Oppland Arbeiderblad (OA), en jobb han har hatt siden 2017.

Sønstelie er nå ansatt i en nyopprettet stilling som leder for gravende journalistikk og journalistisk kompetanseutvikling i Amedia. Han skal bidra til å videreutvikle den undersøkende journalistikken i Amedias mer enn hundre aviser, skriver Amedia i en pressemelding. 

Lang erfaring

Sønstelie har erfaring fra VG, Svenska Dagbladet, Nationen, Forsvarets forum og Gudbrandsdølen Dagningen. I flere år hadde han også ansvar for utdanningsprogrammet for journalistene og mellomlederne i Schibsted. 

– Jeg har satt stor pris på å få lede en av de ledende og flotteste regionavisene i Norge. Men det å få bygge opp og lede den nye satsingen på undersøkende og datastøttet journalistikk i det som er blitt Norges største mediekonsern, er en utfordring man ikke sier nei til, sier Sønstelie i pressemeldingen. 

– Lykke til

Tor Arne Brekne, leder for redaksjonsklubben i OA, peker på at avisen har tatt store steg under Sønstelies ledelse:

– Vi gratulerer Erik med ny jobb, og ønsker ham lykke til i et viktig arbeid for hele konsernet. Det blir spennende å se hvordan gravejournalistikken i Amedia kan få et løft med det som nå skjer, sier han til Journalisten.

Brekne trekker også fram at avisen de siste årene har vunnet priser og hedersbevis, blant annet for undersøkende og gravende journalistikk.

– Noe som lover godt for arbeidet han nå skal ta fatt på.

Sønstelie starter i sin nye rolle 20. januar 2024. Han fortsetter som ansvarlig redaktør og daglig leder i OA fram til dette tidspunktet.Powered by Labrador CMS