Ingeborg Volan blir utviklingsredaktør i Adresseavisen. Foto
Ingeborg Volan blir utviklingsredaktør i Adresseavisen. Foto

Ingeborg Volan forlater NRK for Adressa

Blir utviklingsredaktør i avisen mens Kirsti Husby blir nyhetsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nesten åtte måneder etter at Tor Olav Mørseth fikk toppjobben i Adresseavisen har han stablet på beina nytt redaktørkollegium.

Mørseth har hentet Ingeborg Volan (36) fra NRK og gitt henne jobben som utviklingsredaktør. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRK Beta og spesialrådgiver for sosiale medier i NRK. Volan har jobbet med nettjournalistikk siden 1999, og har arbeidet i en rekke mediehus – blant annet som praktikant i Adresseavisen.

Volan har også tilbrakt noen år i konsulentbransjen, hvor hun har jobbet med digital kommunikasjon. Hun har vært leder for bransjeorganisasjonen Norwegian Online News Association siden 2013, og er utdannet innen journalistikk og økonomi og administrasjon.

Ingeborg Volan sier til Journalisten at det ennå er tidlig å angi nøyaktig hvor hun kommer til å ta tak. Men hun vil ha hovedansvaret for å drive den digitale utviklingen over de lange linjer.

Hun mener det er rom for at Adressas digitale posisjon kan vokse enda mer.

- Og så har jeg en spesiell plass i hjertet for å utvikle journalistikken ved hjelp av teknologi. Ikke bare i de store gravesatsingene, men også i hverdagsjournalistikken. Adressa har dessuten noen av Norges beste videofotografer og fotografer som jeg tror vi skal få til mye gøy sammen med.

Mangeårig redaktør Kirsti Husby (43) er ansatt nyhetsredaktør, en stilling hun også tidligere har hatt i mediehuset. Husby blir samtidig sjefredaktørens stedfortreder. I dag er Husby utviklingsredaktør i Adresseavisen, hvor hun de siste tre årene har vært sentral i de fleste større prosjektene.

Tone Sofie Aglen (38) er ansatt som politisk redaktør. Hun har ifølge en pressemelding fra mediehuset gjort lynkarriere i Adressa etter at hun ble ansatt som kommentator for to år siden. Tidligere har hun jobbet som kommunikasjonsdirektør i SIVA, rådmann i Moskenes kommune og vært kommunalråd i Trondheim kommune. Aglen har en master i statsvitenskap og nordisk mellomfag, og har i tillegg studert organisasjon og ledelse.

Sondre Mikal Alvær (40) er ansatt som HR-leder redaksjon. Alvær kommer fra stillingen som publiseringssjef. Han har tidligere blant annet vært redaktør og daglig leder for 100% Fotball og redaktør for 100% Sport, samt ledet større endringsprosjekter i redaksjonen. Han er utdannet som journalist og innen økonomi, administrasjon og ledelse. Alvær blir en del av sjefredaktørens ledergruppe, og en sentral del av HR-miljøet Adresseavisen er i ferd med å bygge opp.

- Jeg er stolt av å kunne presentere et team med så mye kunnskap og erfaring fra ulike områder. I dette laget har vi en kombinasjon av lang erfaring i Adresseavisen og nye impulser. Vi bygger også et team med mye kompetanse innen teknologi og produktutvikling. Det trenger vi for å bringe Adresseavisen enda et hakk videre, sier sjefredaktør Tor Olav Mørseth i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS