Elin Floberghagen. Foto: Birgit Dannenberg
Elin Floberghagen. Foto: Birgit Dannenberg

NJ i strupen på Nationens ledelse

Og fredag møter redaksjonsklubben sjefen for dialog.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag, torsdag, fortalte Journalisten om den etter hvert bitre stemningen som har oppstått i Nationen. Om ei uke opphører lokalavtalen til de ansatte, samtidig er det lite som tyder på at ledelsen er villige til å kutte i sine egne goder.

På grunn av situasjonen holdt Norsk Journalistlags landsstyre et ekstraordinært møte i dag, hvor kun Nationen sto på agendaen. Landsstyret er ikke imponert over ledelsens håndtering av lokalavtalen til de ansatte og forsøker å appellere til at lokalavtalen ikke fjernes.

Ødeleggende

– Landsstyret krever at ledelsen i Nationen straks gjeninnfører lokalavtalen, og inviterer redaksjonsklubben til nye forhandlinger til beste for Nationen og avisens lesere, heter det i en uttalelse fra landsstyret.

Medlemmene i NJs landsstyre mener at situasjonen som nå er oppstått er direkte ødeleggende for avisa. I uttalelsen vises det til at redaksjonsklubben ventet seg et anstendig oppgjør i våres etter tre år med moderasjon, i stedet sa sjef Mari Velsand opp lokalavtalen.

– Landsstyret beklager at bedriftens handlinger ikke skaper «engasjerte medarbeidere», «felles grunnleggende holdninger og verdier» og en «sterk bedriftskultur,» heter det i uttalelsen og vises til hvordan eierselskapet Tun Media presenterer seg selv.

Møtes

Leder i redaksjonsklubben Berit Aalborg forteller at de ansatte er takknemlige for at NJ engasjerer seg i saken. Hun forklarer at alle klubbene i Tun Media nå står samlet. Redaksjonsklubben i Tun Media fikk i år et nulloppgjør.

Torsdag ettermiddag holder redaksjonsklubben i Nationen møte om situasjonen. Egentlig var redaktør Velsand invitert på dette møtet, men da invitasjonen kom onsdag ettermiddag, rakk hun ikke endre planene. Fredag vil Velsand møte NJ-medlemmene i Nationen for dialog.

– Vi håper at ledelsen tar initiativ til å gjenopprettet en konstruktiv og positiv dialog, sier klubblederen.

Aalborg forteller at hun opplever initiativet ledelsen så langt har vist, har vært destruktive.

– Vi forstår at lokalavtalen er åpen for forhandlinger, vi er villige til å forhandle om ting i den, men vi kan ikke akseptere at den slaktes, sier Aalborg.

Powered by Labrador CMS