DN-redaksjonssjef Astrid Randen skal lede oppvask-sesjon om NRKs «Ingen elsker Bamsegutt» på Skup-konferansen.

«Ingen elsker Bamsegutt»

Varsler «Bamsegutt»-oppvask under Skup

Vil ha svar fra NRK-ledere.

Publisert

NRK ble denne uka ettertrykkelig felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt», og mot påske skal NRKs egen havarikommisjon være ferdig med sin gjennomgang.

Men det store oppvaskmøtet etter «Bamsegutt»-saken kommer på Skup-konferansen, lørdag 13. april, skriver konferansen selv.

– Ikke fått ordentlig svar

De har satt opp en sesjon der DN-redaksjonsleder, og tidligere NRK-profil, Astrid Randen skal være ordstyrer.

Håpet er at relevante NRK-ledere innfinner seg og svarer på spørsmål.

«Vi inviterer lokale ledere på Tyholt, etikkredaktøren på Marienlyst og kringkastingssjefen selv. Hvem kommer? Debattleder Astrid Randen stiller i alle fall - med 'sjukt mange spørsmål'», står det i programbeskrivelsen.

– Et viktig spørsmål er først og fremst hvordan denne tabben kunne skje. Det føler jeg at man ennå ikke har fått et ordentlig svar på, og at vi må prøve å grave i. Og så hva NRK skal gjøre for å unngå at sånne ting skjer igjen, sier Randen til Journalisten.

Inviterer bredt

Skup-nestleder Synnøve Åsebø skriver i en sms at det ikke er endelig avklart hvem som kommer.

– Men vi inviterer en rekke involverte både i og utenfor NRK, og vi håper og tror at de vil stille. Foreløpig avventer vi NRKs rapport, som er varslet rundt påske.

Skup-konferansen, for og med journalister som jobber med undersøkende journalistikk, går av stabelen i Tønsberg fra fredag 12. april.

Powered by Labrador CMS