Etikkredaktør Per Arne Kalbakk sier han har blitt intervjuet flere ganger i NRKs interne gjennomgang.

NRKs «Bamsegutt»-gjennomgang: – Går grundig til verks

Varsler at de trenger tiden fram til påske.

Publisert Sist oppdatert

NRK har blitt felt for brudd på god presseskikk på tre punkter i Pressens Faglige Utvalg, men oppgjøret etter «Ingen elsker Bamsegutt» er ikke over.

Parallelt med PFU-prosessen har NRK drevet en intern gjennomgang, med NRK-lederne Hege Iren Frantzen og Stein Bjøntegård i spissen.

Frantzen har tidligere vist til kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen for spørsmål om gjennomgangen.

Når Journalisten spør Fürst Haugen og NRKs pressevakt om status for gjennomgangen, kommer svar om at arbeidet fremdeles pågår.

– Vi jobber fortsatt med evalueringen og har beregnet at vi trenger tiden frem til påske. Vi er opptatt av at vi har en god og grundig prosess og at all læring først tas ut internt i NRK, før vi vurderer videre deling. Hvordan dette eventuelt gjøres er ikke avgjort enda, skriver kommunikasjonsansvarlig Vetle Nielsen i en e-post.

Etter PFU-behandlingen onsdag fortalte NRKs etikkredaktør, Per Arne Kalbakk, at han har stilt opp for gjennomgangen og blitt intervjuet flere ganger.

– De har gått grundig til verks. Så langt jeg vet er målet å konkludere før påske, sa Kalbakk til Journalisten.

Høytiden «påske» innledes i år med palmesøndag 24. mars, og fortsetter med en rekke helligdager fra skjærtorsdag 28. mars.

Powered by Labrador CMS