– VG beklager at våre lesere fikk et feilaktig og unyansert bilde av saken slik den ble fremstilt, skriver avisen.
– VG beklager at våre lesere fikk et feilaktig og unyansert bilde av saken slik den ble fremstilt, skriver avisen.

VG beklager artikkel om avliving av villrein

– VG erkjenner at det er gjort feil i håndteringen av saken, skriver avisen.

Publisert Sist oppdatert

I desember publiserte VG en artikkel om avliving av villrein i Nordfjella i 2018. Artikkelen inneholdt også en video som viste at dyr ble skutt fra helikopter.

I dag beklager mediehuset publiseringen.

«Før publisering den 7. desember kontaktet VG kun Mattilsynet. Statens naturoppsyn fikk ikke mulighet til å kommentere saken, selv om det ble rettet kritikk mot måten avlivingen ble gjennomført på i 2018», skriver VG i beklagelsen som ble publisert tirsdag ettermiddag.

«Dette medførte at artikkelen og VGs tolkninger av filmen ble ufullstendig, unyansert og inneholdt feil. Viktige perspektiver var ikke med. Kritikk ble stående uimotsagt. Og VG presenterte et skjevt bilde av sakens faktum.»

VG skriver videre at etter publisering tok SNO selv kontakt med avisen for å svare på noen av beskyldningene, og artikkelen ble senere samme kveld oppdatert med sitater.

Avisen velger likevel å beklage publiseringen.

«VG erkjenner at det er gjort feil i håndteringen av saken. Retten til samtidig imøtegåelse ble ikke etterlevd overfor SNO, og VG beklager at våre lesere fikk et feilaktig og unyansert bilde av saken slik den ble fremstilt», skriver avisen.

Powered by Labrador CMS