Stein Morten Lier (i midten) har skrevet om boka som skulle ut på VG Forlag, og gir ut på eget forlag. Her med Avhørt-kollegaene Lars Christian Nygaardstrand (t.v.) og Helge Moldver.

Avhørt

VG trakk seg – men nå kommer boka om Avhørt ut

Har skrevet om hele greia, sier Stein Morten Lier.

Publisert Sist oppdatert

Journalisten har fulgt skjebnen til boka om suksesspodkasten Avhørt siden det ble klart at den skulle gis ut på VG Forlag i fjor høst.

Kort tid etter trakk VG seg – noe Avhørt-redaksjonen trodde var utløst av at flere i VG-huset fikk vite om utgivelsen i presseomtalen. VG avviste dette.

Nå har Avhørt-programleder Stein Morten Lier tatt saken i egne hender, og skrevet om originalmanuset av Per Asbjørn Risnes. Produksjonselskapet Batong har registrert seg som forlag, og før påske kommer en omskrevet bok i salg, med Lier selv som forfatter.

– Jeg har skrevet om hele greia. VG-manuset var mye gjenfortelling av podkastsakene. Nå har jeg brukt veldig mye tid på å fortelle mer om hva som skjedde i kulissene mens vi jobbet med de ulike sakene. Det blir en mye mer interessant bok, etter min mening, sier Lier til Journalisten.

Samtidig er teksten skrevet om fra tredjeperson til førstepersons synsvinkel, mens et avslutningskapittel med betraktninger fra Risnes er beholdt.

– Det handler om å formidle hvordan man går fra å være ingenting til å bli landets største podkast på få år. Hvilke valg vi har gjort og utfordringer vi har møtt på veien. Nå har boka blitt slik jeg tenkte den skulle bli, avslutter Lier.

Powered by Labrador CMS