Helge Moldver (t.v.) og Stein Morten Lier utgjør Avhørt-redaksjonen sammen med Lars Christian Nygaardstrand.

Bok ble stanset:
Nå har Avhørt og VG kommet til enighet

Kommenterer ikke spørsmål om betaling.

Publisert Sist oppdatert

Det vakte oppsikt da Journalisten kunne fortelle at VG Forlag likevel ikke skulle utgi bok om krimpodkasten Avhørt, få uker før den planlagte lanseringsdatoen i november.

Avhørt-skaperne Stein Morten Lier og Helge Moldver mente  VG ikke hadde anledning til å trekke seg, og mente det i så fall måtte bli snakk om økonomisk kompensasjon.

I sin egen podkast uttalte de at de satte bokstansen i sammenheng med omtale i Journalisten, og at de trodde flere i VG-huset da ble oppmerksom på utgivelsen. Dette har VGs printsjef Jan-Christian Walle avvist.

Nå har partene kommet til enighet i bokstriden.

Det bekrefter Curt A. Lier, styreleder i selskapet Batong Media som produserer Avhørt.

– Detaljene i enigheten er konfidensielle. Det jeg kan si er at boken ikke blir utgitt i denne omgang, men det planlegges mot neste år, da på et annet forlag, sier Lier til Journalisten.

Han forteller at partene møttes til forhandlingsmøte i forrige uke, og at den endelige enigheten ble landet mandag denne uka.

– Inngår det i enigheten at VG betaler noen økonomisk kompensasjon til Avhørt?

– Det er vi enige om at vi ikke skal kommentere.

VGs Jan-Christian Walle skriver i en e-post:

– Jeg kan bekrefte at samarbeidet rundt dette bokprosjektet er avsluttet og at vi har nådd frem til en enighet som jeg opplever at begge parter er fornøyd med. Utover dette har jeg ikke noe mer å tilføye.

Powered by Labrador CMS