Foto: DagensMedia.se

- Dette er kreativt.

Expressen tegnet Utøyabilder

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er det svenske bransjebladet Dagens Media som forteller at siden Aftonbladet ikke ville selge bilder fra rekonstruksjonen på Utøya, valgte konkurrenten Expressen å lage en grafisk fremstilling dagen etter.

– Jeg mener dette er et relevant og bra journalistisk arbeid, sier sjefredaktør Jan Hellin i Aftonbladet til Dagens Media.

Det er VG-redaktør Espen Egil Hansen enig i.

Samlet informasjon

– Det er et godt stykke journalistikk. Her har de satt sammen informasjon som er tilgjengelig, og det må være lov. Men Aftonbladet hadde nok uansett en bedre dekning, de var den eneste avisen som har fått tilgang til alt materialet vi har publisert, sier han.

Hansens umiddelbare reaksjon er å spørre om det er VGs bilde Expressen har tegnet over. Det forteller fotosjef Gisle Oddstad at det ikke er. Mens Journalisten venter, ser han gjennom bildene VG har delt med Aftonbladet og slår fast at tegningen må være basert på flere forskjellige bilder.

– Jeg har aldri sett på maken. De har åpenbart brukt våre bilder som grunnlag. Det er veldig kreativt gjort, sier Oddstad.

Fikk klart nei

– Jeg blir forbauset over kreativiteten deres, legger fotosjefen til.

Oddstad forteller at bildesjefen i Expressen tok kontakt på søndag i et forsøk på å få kjøpt bildene fra VG, selv om han visste at svaret ville bli nei.

– Da er det pussig at de gjør slik, når de har fått så klart nei.

Powered by Labrador CMS