Fornøyde med fusjon

Leder for samarbeidsutvalget i Harstad Tidende Gruppen (HTG), Trondar Lien, er positiv til fusjonsplanene. Det er også klubbledere i avisene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg synes det er positiv at vi får en ny eier som er regionalt dyktig og som kan lokalaviser, sier Trondar Lien.

Som representant for de ansatte leder han samarbeidsutvalget i HTG, som er et forum for kontakt mellom alle ansatte og ledelsen.

– Jeg er opptatt av at dette ikke er et oppkjøp fra Adresseavisens side, men en fusjon. Dette er ikke u-hjelp som følge av at Schibsted ikke lenger får lov til å eie oss, sier Lien.

Sammenhengende

Han mener det er bra at man nå får en sammenhengende eierstruktur.

– Vi var fornøyde med Schibsted som eier, men vi lå der som en øy. Nå får vi en mer enhetlig struktur nord for Dovre, som jeg tror begge parter vil tjene på, sier Lien.

Han ser i dag ingen problemer knyttet til det nye selskapet Polaris Media.

– Så langt ser jeg ingen negative føringer. Det kan dukke opp skjær i sjøen, men det er ikke viktig nå. Vi er glade for utsiktene til å samarbeide med en ny profesjonell eier.

– Er dere blitt informert underveis?

– Vi har fått tilstrekkelig informasjon om prosessen, som hittil har vært uformell. Nå skyter den formelle prosessen fart.

Kontakt

Lien sier han ser fram til å ta kontakt med de tillitsvalgte i Adresseavisen, slik at de kan utvikle et samarbeid på tillitsmannsnivå.

Klubbleder i avisa Harstad Tidende, Morten Jensen, sier i en knapp kommentar at de ansatte der er positive til fusjonen. Det er også klubbleder i Adresseavisen, journalist Hilde Østmoe.

– Det dreier seg ikke om et oppkjøp, men en fusjon mellom to parter. Det vil også prege arbeidet framover, sier hun.

Østmoe mener det nye konsernet vil være med på å sikre mediemangfold og bli et viktig tillegg til Media Norge-sammenslutningen.

– Jeg synes dette virker spennende. Vi har fått forsikringer om at det ikke vil føre til noen effektivisering med henblikk på antall ansatte, men at det snarere er snakk om en økt satsing. Jeg kan ikke snakke for hva som skjer nordpå, men hos oss snakker vi om en offensiv satsing, sier Østmoe.

Trondar Lien mener det er et lite poeng at Adresseavisens sjefredaktør Arne Blix begynte karrieren i Bladet Tromsø.

– Dermed har vi en toppleder som kjenner begge miljøer. Det er hyggelig og en stor fordel, mener han.

Løpende orientert

Østmoe opplyser at hun og nestlederen i klubben har vært fortløpende orientert om planene, og at de nå skal ha styremøte og klubbmøte om saken så snart informasjonsmøtene er unnagjort. Hun vil også ta kontakt med de tillitsvalgte i Harstad Tidende-Gruppen for å drøfte hvordan de best skal ivareta de ansattes innflytelse i det nye selskapet.

I Adresseavisen er det tillyst informasjonsmøter både klokken 1100, 1200 og 1900 om fusjonsplanene. Det er også lagt opp til et eget drøftelsesmøte med de tillitsvalgte i ettermiddag.

Powered by Labrador CMS