Marit Ulriksen, sjefredaktør for Rana Blad, opplever det som spesielt at en annonsør vil avslutte samarbeid på grunn av omtale av en meningsmåling. Foto: Rana Blad
Marit Ulriksen, sjefredaktør for Rana Blad, opplever det som spesielt at en annonsør vil avslutte samarbeid på grunn av omtale av en meningsmåling. Foto: Rana Blad

Annonsør «vil ikke bruke ei krone mer i Rana Blad» etter omdiskutert spørreundersøkelse

Redaktør: – Oppleves som ganske spesielt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Spørsmålet om hvorvidt og eventuelt hvor det skal bygges en ny storflyplass på Helgeland diskuteres heftig i nedslagsfeltet til Rana Blad for tiden.

Torsdag omtalte Rana Blad en meningsmåling om flyplass-spørsmålet, utført av InFact på oppdrag fra avisa. Artikkelen er vinklet på «stor usikkerhet blant ranværingene», og det vises til at 44,4 prosent av de spurte sier at de er usikre på Rana kommunes vedtatte investering.

Det har skapt sterke reaksjoner, konstaterer redaktør Marit Ulriksen i en kommentar i avisa senere samme dag.

Faksimile, Rana Blad.
Faksimile, Rana Blad.

Der forteller hun at avisa har fått beskjed fra en tidligere annonsør om at «et årelangt samarbeid er over og at vedkommende ikke vil bruke ei krone mer i Rana Blad. Dette fordi vi angivelig ved å stille innbyggerne i kommunen et helt legitimt spørsmål, har utvist dårlig dømmekraft og fordi vi ved meningsmålinga skaper mer splid og elendighet rundt denne saken.»

Til Journalisten sier Ulriksen:

– Vi tar denne situasjonen med knusende ro, men det oppleves jo som ganske spesielt, og er første gangen jeg opplever noe lignende. Jeg anser det som et utsagn som falt i et sterkt engasjert øyeblikk, sier redaktøren, som ikke vil opplyse hvilken annonsør det er snakk om.

Redaktøren sier seg overrasket over at spørreundersøkelsen om det svært aktuelle spørsmålet har satt sinnene såpass i kok, også i avisas kommentarfelt.

– Jeg ble litt overrasket av reaksjonene, ja. Det er tydelig at folk ikke liker svaret, og så blir sint på avisa for å viderebringe det. Den så jeg ikke helt komme, sier Ulriksen, som presiserer at avisa på lederplass har uttrykt tydelig støtte til en ny storflyplass på Helgeland.

– Du ser ingenting å ta selvkritikk for i denne saken?

– Vi tar ikke selvkritikk for å finne ut hva folk mener om en viktig sak.

En ny flyplass omtales som «norgeshistoriens største spleiselag innen luftfart», noe som inkluderer 600 millioner regionale kroner fra Rana kommune og privat næringsliv.

Powered by Labrador CMS