Dagens Næringsliv går gjennom to store prosesser samtidig: Omorganisering av redaksjonen og nedbemanning. Foto: Eskil Wie Furunes
Dagens Næringsliv går gjennom to store prosesser samtidig: Omorganisering av redaksjonen og nedbemanning. Foto: Eskil Wie Furunes

Sluttpakker til 26 DN-ansatte: – Blytungt

Kom i mål med frivillig nedbemanning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uka fortalte Dagens Næringsliv-sjef Amund Djuve at søknadsfristen for sluttpakker i avisas salgsavdeling ble forlenget. Torsdag kveld får Journalisten bekreftet at DN skal være i mål med sluttpakkene.

I en e-post til de ansatte skriver sjefredaktøren:

«Hei alle sammen,

Vi har nå fått inn det nødvendige antall søknader om sluttpakker. Det er fortsatt noen få som ikke har undertegnet, men det skyldes kun praktiske årsaker. Vi er derfor i mål med nedbemanningen.

Når alle har undertegnet vil vi ha inngått sluttavtaler med 26 medarbeidere.

Dette har vært en vanskelig prosess for alle ansatte, og jeg er glad for at den nå er ferdig.

Hilsen Amund»

I en kort kommentar til Journalisten, skriver Djuve:

– Dette har vært en vanskelig prosess for alle ansatte. Jeg er glad for at vi er i mål.

Han sier videre at han ikke kan oppgi navn på hvem som har fått innvilget sluttpakke. Det må være opp til den enkelte å fortelle om dette, påpeker Djuve.

Leder for redaksjonsklubben, Ingrid Bjørklund, skriver til Journalisten:

– Jeg er glad for at vi klarte å komme i mål med frivillig nedbemanning, men det er blytungt å måtte gi slipp på mange dyktige kollegaer.

Flere DN-ansatte har i løpet av uka selv bekreftet at de tar sluttpakke. D2-sjef Helle Vaagland bekreftet til Journalisten at hun er én av dem:

– Å lede den dyktige D2-redaksjonen har vært et eventyr, men nå satser jeg på at det finnes meningsfylte arbeidsoppgaver også utenfor DN, skrev Vaagland.

Annonsedirektør Erik Eckbo og videojournalist Marte Christensen har tidligere bekreftet overfor Medier24 at de slutter.

– Det er kjempetrist! Det er skikkelig, skikkelig trist. Det er så mye fine folk i avisa, og jeg har blitt veldig glad i mange av dem. Det har vært kjempespennende å jobbe med dem, sa Christensen, som går tilbake til sin tidligere arbeidsgiver Aftenposten.

Powered by Labrador CMS