Fra DN til Kripos:

Ny journalist går til politiet, denne gangen Kripos. Foto: Ronny Østnes/Kripos/Flickr.com

Politiet rekrutterer ny gravejournalist

Søkte seg til stillingen fordi den virket spennende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalist og tidligere Skupdiplom-mottager Anders W. Hagen forlater i juni Dagens Næringsliv (DN) og journalistikken.

– Jeg begynner i stilling som operatør i seksjon for internettrelatert etterforskningsstøtte i Kripos. Jeg skal være med i et team som skal utrede og innføre et teknisk og praktisk konsept for politiets tilstedeværelse på internett. Gruppen skal planlegge og gjennomføre operasjoner med hovedfokus på etterretning og forebygging, sier Hagen.

Heldig

Han forteller videre at gruppen både skal delta i etterforskning av saker, og gjennomføre egne operasjoner.

Anders W. Hagen går fra DN til Kripos. Foto: Dagens Næringsliv

– Hva fikk deg til å søke jobben?

– Det så ut til å være en veldig spennende stilling. Jeg hadde ikke noe ønske om å forlate Dagens Næringsliv, der jeg trives veldig godt. Jeg søkte på det jeg syntes var en spennende jobb, og var så heldig å få den. Hadde jeg ikke fått den, ville jeg fortsatt trives i min jobb her i DN.

Anders Hagen er utdannet journalist fra Høgskolen i Volda, i tillegg til å ha en cand.mag grad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Ifølge LinkedIn begynte han sin journalistkarriere i VG i 1998 før han gikk til Dagbladet i 1999. Der ble han i seks år. De neste to årene var Hagen reportasjeleder for Aftenpostens digitale forbrukersatsing Forbruker.no. Fra 2008 har han vært journalist i Dagens Næringslivs Etter Børs-redaksjon.

Operatør

Stillingen han skal inn i er en av fem Kripos utlyste med frist i oktober 2014. I utlysningsteksten het det:

«Kripos skal etablere et konsept for politiets tilstedeværelse på Internett og søker i den forbindelse medarbeidere som skal jobbe som operatører. Formålet med prosjektet er å utrede de tekniske og praktiske sidene ved politiets tilstedeværelse på Internett. I dette inngår løsning av ulike typer politioppgaver.»

Hagen sier jobbyttet hans ikke har noe med situasjonen i mediebransjen å gjøre. Han vil ikke mene noe om hvorfor flere gravejournalister har forlatt standen de senere årene.

Rekrutterer

Det er særlig PST som har rekruttert gravejournalister. I 2012 gikk en tidligere Skup-vinner fra Aftenposten til sikkerhetstjenesten. Året før rekrutterte PST en annen gravejournalist.

I tillegg gikk Ida Dahl Nilssen i 2013 fra jobben som reporter i Dagsrevyen til en kommunikasjonsstilling i Kripos.

Powered by Labrador CMS