TV 2 ser etter Nord-Norges neste regionsreporter etter Karen Anna Kleppe.

Skuffende respons for TV 2: Lyser ut stilling i Nord-Norge på nytt

Redaksjonssjef tror på langt flere kandidater denne gangen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I januar i år ble det kjent at TVs regionsreporter i Troms og Finnmark, Karen Anna Kleppe skulle forlate jobben i Tromsø.

Siden har TV slitt med å rekruttere et nytt ansikt til jobben i Nord-Norge. TV 2 la ut en stillingsannonse for flere måneder siden, uten å finne riktig person til jobben.

– Vi fikk skuffende respons. Men det kan være fordi utlysningen druknet litt i en periode med mye annonsering, og at vi ikke var flinke nok til å nå frem til målgruppen vi ser etter, sier redaksjonssjef i TV 2, Bjørnar Solheim, til Journalisten.

– Jeg er optimistisk

Han sier TV 2 fulgte standardprosedyre for rekruttering, men fikk tilbakemelding fra blant annet flere tromsøværinger om at annonsen ikke hadde nådd frem til dem.

Mediehuset tok til seg kritikken og samarbeider nå med rekrutteringsselskapet MeyerHaugen om å lage en mer appellerende stillingsutlysning. Den vil trolig være ute før påske, forteller Solheim.

– Jeg er veldig optimistisk i forhold til det, og tror vi vil få langt flere kandidater som vil være interesserte i denne runden.

TV 2 trenger solid tilstedeværelse i Tromsø: En allsidig journalist som kan levere godt på nett og tv, og som har sansen for de gode historiene, sier Solheim.

– Troms og Finnmark er en veldig interessant landsdel med flere muligheter for god journalistikk om for eksempel klima, det arktiske og den spesielle situasjonen med den russiske grensen.

– Ikke helt alene

TV 2s ansikt i Nord-Norge sitter i et redaksjonslokale midt i Tromsø sentrum, og jobber tett med én eller flere fotografer. Solheim sier journalisten ikke bør bekymre seg over å måtte være den eneste representanten fra redaksjonen i regionen.

– TV 2 er et nettverk som sitter spredt i hele landet, men vi er også et felleskap og har daglige digitale redaksjonsmøter. Så hun eller han vil ikke være helt alene. Men å jobbe på den måten gir dessuten stor frihet, så dette er en kjempemulighet for journalister.

Frem til de har fylt stillingen har TV 2 sendt Bergen-journalisten Daniel Gangeskar til Tromsø for å ta over etter Kleppe frem til 1. november. På den måten sikrer TV 2 seg god tid til å finne en ny kandidat til jobben.

– Vi er mest opptatt av å finne den rette, så vi har ikke satt oss noen konkret frist for når stillingen må være tiltrådt, sier Solheim.

Powered by Labrador CMS