Lise Askvik er klar for radiocomeback på Radio Vinyl – men fortsetter også som helsepolitiker. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Lise Askvik tilbake på radio:
– Slapp av, det blir bare musikk og gode historier

Tidligere «riksmegge» skal snakke om musikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha kapret en rekke profilerte radioherrer, kan Radio Vinyl nå skilte med en av de opprinnelige «riksmeggene» – som spilte på programnavnet til Askevik og nå avdøde Astrid Gunnestad sitt P4-programm «Oss megger imellom».

Lise Askvik gjør radiocomeback og skal by på det Bauer Media kaller «historiene bak fantastiske sanger» i musikkserien kalt «Musikkhistorien på et blunk».

– Å få være en del av Vinyl, med all den herlige musikken jeg husker fra barndommen, gir en nostalgisk glede. I tillegg hygger jeg meg veldig med å oppdage «nye låter» fra femti- og sekstitallet som jeg ikke hadde et nært forhold til fra før, sier Askvik.

Profilert radiostemme

Hun var lenge en svært profilert radiostemme. Til P4 kom hun etter flere programleder- og reporterjobber i Radio 1, TV Norge, TV 2 og Norsk Ukeblad.

I 2011 fikk hun brystkreft. Ikke bare gikk hun i etterkant rett i front for kampen for retten til raskere rekonstruksjon av bryst, blant annet gjennom Facebook-gruppen «Vi venter fanden meg ikke på ny pupp etter kreft» sammen med Gunnestad. Det ble også flere bokutgivelser, og en politisk karriere som leder i Helsepartiet.

– Slapp av, det blir bare musikk og gode historier når serien starter neste uke, sier Askvik i pressemeldingen, der Radio Vinyl-redaktør Arne Sandvik fastslår at ledervervet «i denne sammenheng er uproblematisk».

Elvis overdøvet kakling

Lise Askvik forteller om særegne musikkminner fra oppveksten på 70-tallet fra bondegården Askviks hønseri på Nes i Romerike.

– Der fikk jeg rause doser Simon and Garfunkel, og for å overdøve kaklingen fra hønene spilte min far mye Elvis Presley. Radioen sto alltid på, så Abba, Boney M, Donny Osmond, Bee Gees og The Beatles fylte kjøkkenet med musikk som er tett knyttet til hverdagsminner fra oppveksten, sier hun.

Powered by Labrador CMS