RA-klubbleder Kristoffer Knutsen (t.v.) fikk besøk av NJ-leder Dag Idar Tryggestad (i midten) og NJ-advokat August Ringvold.

Rogalands Avis

Avisa legges ned: Dette er tilbudet til de ansatte

– Ingen lukrative avtaler, forteller klubbleder.

Publisert Sist oppdatert

Før helga kom den endelige beskjeden: Rogalands Avis legges ned.

Den Dagsavisen-eide avisa har elleve ansatte, inkludert seks Norsk Journalistlag-organiserte.

Nå jobbes det for å gjennomføre frivillig nedbemanning av redaksjonen, som har mottatt tilbud om sluttpakker, forteller klubbleder Kristoffer Knutsen til Journalisten. 

– Sluttpakkene går etter ansiennitet og alder. De som har vært her kortest får tilbud om fritak fra arbeidsplikt i oppsigelsesperioden, mens de som har vært her lengst vil ha noen måneder med etterlønn. Det er ingen lukrative avtaler, og det er økonomiske problemer som er årsaken til dette, så det er ikke veldig mye å krige om, sier Knutsen.

Etter det Journalisten kjenner til vil ansatte med en ansiennitet på mer enn fire år, få en etterlønn på én måned. Dersom man har ansiennitet over ti år, vil oppsigelsestiden være på seks måneder, og disse vil også få en etterlønn på én måned. RAs ansatte som har fylte 50 år vil få en etterlønn på to måneder. 

Mandag fikk redaksjonsklubben oppfølging fra NJ-leder Dag Idar Tryggestad og NJ-advokat August Ringvold.

– Vi setter pris på lokal tilstedeværelse fra fagforeningen i en tøff tid, og det er ironisk at de kom før ledelsen i Dagsavisen. Vi har ikke sett noen fra ledelsen siden desember 2019, og ikke hatt direkte dialog med dem, bortsett fra da vi over Teams fikk høre at det var trist at RA ble lagt ned, sier Knutsen.

Klubbmedlemmene har fått hjelp med individuell gjennomgang fra advokat Ringvold.

– Det har vært til stor hjelp å få perspektivene fra NJ, og en enorm støtte i at de faktisk velger å reise. Det er medlemmer her som aldri har jobbet andre steder, og da er det veldig viktig at vi får gode råd, avslutter klubbleder Knutsen.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS