Anders Nyland slutter i Bergensavisen. Foto: Birgit Dannenberg

Anders Nyland forlater Bergensavisen

Har siste arbeidsdag om en måned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter nesten sju år i Bergensavisen slutter Anders Nyland som sjefredaktør. Det skriver Bergensavisen. Det har siden i fjor vært knyttet usikkerhet rundt hans fremtidige karriere i avisen.

Da administrerende direktør Veslemøy Tvedt Fredriksen sa opp sin stilling, bestemte styreleder Mari Velsand at mediehuset ikke lenger skulle ha toleder-modellen, men at man skulle ha en publisher. Dette gikk ikke automatisk til Nyland, men stilling ble lyst ut.

Mange i bransjen oppfattet dette som en klar melding fra avisens eier om at Nyland ikke hadde noen fremtid i avisen.

«at styret i BA har vedtatt å endre ledermodellen fra to-leder til eneledermodell. Dette har med bakgrunn i i at vi ikke lenger skal ha en regiondirektørfunksjon i vest, og at BA dermed får samme ledermodell som våre øvrige mediehus som ikke er regionsenter.» skrev Velsand i en sms til Journalisten den gang.

LES OGSÅ: Sigvald Sveinbjørnsson ny BA-redaktør

Tidligere denne uken svarte hun på spørsmål om en samtale om lederjakten i Bergen at «ifht BA går prosessen som planlagt og utover det har jeg ingen kommentarer nå.» Spørsmålet om når hun regner med at det foreligger en løsning har Velsand ikke svart på.

– BA er et flott og framoverlent mediehus som jeg hatt gleden av å være leder for og fått vært med å utvikle sammen med mange dyktige medarbeidere gjennom syv begivenhetsrike år. Nå er det på tide å finne på noe nytt for min del, og overlate ansvaret for Bergensavisen til andre, sier Anders Nyland til egen avis.

Nyland forteller til Journalisten at han får med seg en sluttpakke når han forlater bedriften ved påsketider. Størrelsen på dette ønsker han ikke kommentere men sier det er en standardavtale.

Han forteller at usikkerheten som oppsto i fjor ikke har vært utslagsgivene for hans avgang.

– Jeg er veldig fornøyd med dette valget. Da jeg flyttet til Bergen i april 2009 gjorde jeg en avtale med meg selv om at jeg skulle ha jobben i BA to-tre år, maks fem. Nå er det straks sju år blitt. Nå går det bra i BA og det er et godt tidspunkt å gi seg på.

Powered by Labrador CMS