Fagredaktør i Trav og Galopp-Nytt, Truls G. Pedersen, etter en seier for hesten Born In the USA på Jarlsberg travbane.

Trav og Galopp-Nytt

Redaktør i travblad sitter i styret til Jarlsberg Travbane: – I et så lite miljø møter man seg selv i døra

– Hvis det blir for mye støy får jeg vurdere å trekke meg, sier Truls G. Pedersen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Truls G. Pedersen, fagredaktør i Trav og Galopp-Nytt, ble i mai valgt inn som styremedlem i Jarlsberg Travbane AS. Jarlsberg er én av elleve travbaner i Norge, og en aktør som fagbladet dekker jevnlig.

En situasjon med utfordringer, medgir ansvarlig redaktør Trond Asheim.

Han sier til Journalisten at det ikke er ønskelig for dem å havne i en situasjon der det oppstår tvil om habiliteten til fagbladet.

– Vanskelig å unngå

Ifølge Asheim er Pedersens bindinger utfordrende, men den løses ved at Pedersen ikke vil ha noe å gjøre med saker om Jarlsberg Travbane.

– «Travet» er et lite miljø og det er vanskelig å unngå slike situasjoner, sier Asheim.

– Men har han skrevet saker om Jarlsberg Travbane mens han har vært i styret?

– Truls vil i hovedsak ikke behandle saker som angår Jarlsberg. Et unntak kan være omtale av noe rent sportslig som skjer i banen på Jarlsberg. Han vil ikke skrive eller kommentere noe som går på utviklingen av Jarlsberg som bane og den type saker. Det viktige er at han ikke behandler saker som kan sette tvil ved habiliteten.

– En livsstil

Truls Pedersen selv er enig i at situasjonen er utfordrende, men sier at noen kanskje er ute etter å problematisere mer enn hva travmiljøet gjør.

– Jeg har frivillig gått av som ansvarlig redaktør etter 17 år. Jeg har andre planer etter hvert, men er nå tilknyttet Trav og Galopp-Nytt i en fagredaktør-posisjon, som stort sett går på det sportslige, sier Pedersen til Journalisten.

Travsporten er en livsstil man lever med dag ut og dag inn, påpeker han, og så vidt ham bekjent finnes det ikke en eneste travjournalist som ikke eier hester som stiller til start.

Lite miljø

– Jeg har vurdert dette frem og tilbake, og hvis det blir for mye støy får jeg vurdere å trekke meg, sier Pedersen.

– I et så lite miljø møter man seg selv i døra. Selv eier jeg også hester. Streken må settes et sted, og jeg er nok veldig nær den. Men i et slikt fagmiljø er det mye som kan gjøre deg inhabil, og man må klare å sørge for at man ikke blir det. Jeg passer på min journalistiske integritet, sier Pedersen.

Han legger til at hele grunnlaget for forespørselen om å bidra i styret på Jarlsberg Travbane, er at det skal bygges en ny arena der.

– Gjennom 30 år har jeg besøkt over 250 ulike travbaner og -arenaer i utlandet. Jeg vet hva som fungerer og ikke. Den erfaringen er unik i Norge, og det er den de vil jeg skal bidra med. Det er et slags et biprodukt av mitt virke som journalist, sier fagredaktøren.

Powered by Labrador CMS