Discovery-sjef Harald Strømme er glad for å være tilbake på Canal Digital-kundenes skjermer, etter halvannen uke fravær for Discoverys 13 norske kanaler, blant dem TVNorge, Max og Eurosport. Foto: Birgit Dannenberg

Enighet i tv-striden

Canal Digital og Discovery Networks har inngått ny avtale, som også inkluderer eliteseriefotball i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saken oppdateres
 
Avtalen gjelder distribusjon av TVNorge og en rekke andre kanaler, får NTB opplyst. Enigheten mellom partene betyr at kanalene var tilbake allerede hos abonnentene fra klokka ni torsdag formiddag.

– Jeg er først og fremst glad for at vi er tilbake på skjermen innen kort tid, og jeg vil beklage overfor seerne som tålmodig har holdt ut disse to ukene. Sammen med Canal Digital har vi kommet fram til en løsning som gjør at vi kan fortsette å investere i godt, norsk innhold, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks.

Se Journalistens dekning av Discovery Networks

Kabel- og satellittkunder hos Telenor-eide Canal Digital og Viasat har vært uten kanalpakken fra i halvannen uke. Det ble bevegelse i forhandlingene med Discovery Networks onsdag, opplyste Canal Digital.

– Det har vært bevegelse som gjør at vi er forsiktig optimister. Partene har nærmet seg hverandre. Ytterligere kommentarer har jeg ikke, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjøndal Pettersen i Canal Digital til NTB onsdag ettermiddag.

Prisøkning

Partene klarte ikke å bli enige om en ny avtale for kanalpakken som omfatter TVNorge, Eurosport, Max og ti andre Discovery-kanaler, da fristen løp ut natt til forrige mandag.

Rundt 1 million abonnenter hos Canal Digital har vært rammet av svarte skjermer på de 13 kanalplassene.

– Vi har blitt enig om en ny langsiktig avtale som gir kundene forutsigbarhet, og sikrer alle kanaler tilbake til kunden. Det vil komme prisøkning, men den er ikke urimelig, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Telenor til NTB.

Han ønsker ikke å utdype hvor stor prisøkning det er snakk om.

Innholdsarkiv

Alle Canal Digital-kunder vil også få tilgang til et innholdsarkiv på mobil, nettbrett, TV og PC/Mac hvor man kan se de mest populære programmene som har blitt vist mens kundene ikke har hatt tilgang til kanalene.

Avtalen innebærer også visning av eliteserien i fotball 2017.

– Det føles svært godt at vi endelig har blitt enige, sier Pettersen til NTB. (©NTB)

Powered by Labrador CMS