Schjenken vant over Dagbladet

Må punge ut 1 million kroner. Sjefredaktør Lars Helle reagerer på summen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet er, ifølge Aftenposten, av Oslo tingrett dømt til å betale Erik Schjenken 1 million kroner i oppreisning. Det opprinnelige kravet var på 1,5 millioner kroner.

– Problem for norsk presse

Lars Helle mener at dommen mangler en prinsipiell holdning, samtidig som at han mener at erstatningssummen på én million kroner er helt hinsides.

– Jeg har store problemer med at en dom som ikke har tatt med aspektet ytringsfrihet, kan bli stående. Det er i så fall et problem for norsk presse, sier han.

Helle slår fast at man i Dagbladet ennå ikke har tatt stilling til om dommen skal ankes, og understreker at enhver dom, uansett hvor spesiell, fortjener å bli lest skikkelig.

– Men vi kan ikke se at den blir stående.

– Mener du altså at norske medier vil bli kneblet dersom den blir det?

– Ja. I denne saken, som var en stor nyhetssak, var det mange statsråder på banen og kritiserte systemet. Dommen, slik jeg leser den, legger ansvaret på mediene for det statsrådene sier og det er vilt.

Søksmål

Saken har rot i den såkalte ambulansesaken i Sofienbergparken 6. august 2007. Schjenken, som en av to ambulansesjåfører, nektet å ta med seg Ali Farah, som hadde blitt slått ned.

I fjor gikk Schjenken til søksmål mot Dagbladet for å ha fremmet ærekrenkende beskyldninger om at han var rasist.

 

Powered by Labrador CMS