Kaia Storvik er klubbleder i Dagsavisen. Foto: Birgit Dannenberg

Ubetalt ferie i Dagsavisen

Desken er skjermet, sjefene tar lønnstrekk uten fri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisen må stramme inn kostnadene ytterligere. I vinter måtte Dagsavisen nedbemanne med 10 stillinger. Dette førte til hissg strid mellom grafikerne i avisa og sjefredaktør Carsten Bleness fordi flere av dem som ble tilbudt sluttpakker var tett på å kvalifisere til AFP. Dette fant man etter hvert en løsning på.

Nå har de ansatte i avisa gått med på ei uke ulønnet ferie for å få bukt med kostnadene.

– Ledelsen gikk inn for flere kutt på andre budsjettposter i redaksjonen, som reisebudsjettet. Men selv etter disse kuttene var det fortsatt et underskudd som ifølge ledelsen var for stort, forteller klubbleder Kaia Storvik.

Skjermet

Storvik forteller at redaksjonsklubben og ledelsen diskuterte hvilke løsninger som kunne benyttes for å få ned kostnadene i avisa uten at det skulle være for belastende for enkelte ansatte.

– Da endte vi opp med en løsning med en uke ferie som trekkes over tre lønninger i år, forteller klubblederen.

Ferieuka må tas ut innen første april neste år. Redaktørkollegene dropper en uke med lønn, men tar ikke fri i perioden, forteller Storvik. Desken er skjermet fra ferieuken på grunn av produksjonspress og bemanning i de enkelte funksjonene.

– På desken er det ikke mulig å avvikle produksjonen med folk borte. Er én borte må vi hente inn vikar, og dermed har det ingen spareeffekt. Men også folk på desken har tilbudt seg å ta ut ferieuke, sier Storvik.

Overskudd

Sjefredaktør Carsten Bleness forteller at innsparingene vil beløpe seg til 700.000 kroner og vil kunne hjelpe Dagsavisen i å nå målet om å gå i budsjett. Bleness håper at bunnlinjen da vil være preget av svarte tall og overskudd, men innrømmer at det er for tidlig å si om man vil klare det.

Sjefredaktøren sier han ikke vil være fornøyd dersom det ikke blir overskudd i 2010 .

– Det skal vi ha.

Powered by Labrador CMS