Mediefolk:

Henriette Ydse Krogstad er ansatt som ny redaktør i Demokraten. Her sammen med Dagsavisens toppsjef Eirik Hoff Lysholm. Foto: Erik Wiggo Larsen
Henriette Ydse Krogstad er ansatt som ny redaktør i Demokraten. Her sammen med Dagsavisens toppsjef Eirik Hoff Lysholm. Foto: Erik Wiggo Larsen

Høygravid og historisk:
Henriette Ydse Krogstad er ny redaktør i Demokraten

Presentert for de ansatte i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Henriette Ydse Krogstad (38) er ansatt som ny redaktør i Demokraten. Det melder Mediehuset Dagsavisen i en pressemelding.

– Så vidt vi har fått med oss har det aldri tidligere vært en kvinnelig toppredaktør i noen av avisene i Fredrikstad, Moss, Sarpsborg eller Halden, så det var definitivt på tide. Vi er veldig glade for at Henriette har takket ja til å gå løs på dette offensive oppdraget, og jeg er trygg på at hun blir en tydelig målbærer og ambassadør for vårt avisprosjekt i Fredrikstad, sier Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Dagsavisen.

– Nå gleder vi oss til at vi sammen skal endre en gammel papiravis for å nå nye og yngre lesergrupper både digitalt og på papir.

38-åringen kommer fra en stilling som kommunikasjonsansvarlig og medeier i techbedriften Dignio i Fredrikstad, og har tidligere jobbet åtte år i ulike posisjoner i Aller Media. Hun vil i tillegg til redaktørjobben i Demokraten også lede Moss Dagblad og inngå i Mediehuset Dagsavisens toppledergruppe.

– Det er en klar fordel at hun er født og oppvokst i byen og bor der i dag med mann og to, snart tre, barn, sier Lysholm.

Henriette Ydse Krogstad blir en del av ledergruppen til Eirik Hoff Lysholm. Foto: Erik Wiggo Larsen
Henriette Ydse Krogstad blir en del av ledergruppen til Eirik Hoff Lysholm. Foto: Erik Wiggo Larsen

Det tredje barnet gjør at hun ikke tiltrer med det aller første. Den nye redaktøren har termin i begynnelsen av mars.

– At Dagsavisen satser på en høygravid småbarnsmor til denne stillingen vitner om en holdning det står respekt av, og jeg ser frem til å være en bidragsyter i en så fremoverlent og modig kultur. Dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det blir et krevende, men spennende prosjekt, og jeg ivrer etter å ta fatt på oppgavene sammen med den kompetente og motiverte Demokraten-redaksjonen og en Dagsavisen-ledergruppe som heier på oss, sier Ydse Krogstad.

Journalist Martin Næss Kristiansen, som tidligere var reportasjeleder for Dagsavisens Østfold-redaksjon, konstitueres som reportasjeleder i Demokraten i perioden Ydse Krogstad er i permisjon. Nåværende Demokraten-redaktør Tomm Pentz Pedersen går 1. april over i ny stilling som journalist, lederskribent og debattansvarlig.

Powered by Labrador CMS