Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, melder om oppkjøp. Foto: Kathrine Geard

Dagsavisen kjøper Fredrikstadsavisa Demokraten

Kjøper avisa fra Agderposten Medier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det melder Dagsavisen i en pressemelding.

– Agderposten Medier har vært en seriøs og dedikert eier for Demokraten de siste årene, men både Agderposten Medier og vi mener avisa passer bedre inn i vårt nettverk av konkurranseutsatte nummer to-aviser, skriver Eirik Hoff Lysholm, administrerende direktør og sjefredaktør i Mediehuset Dagsavisen i pressemeldinga.

De overtar eierskapet 1. januar i 2019. Dagsavisen eier allerede nummer to-avisene Moss Dagblad, Drammensavisa Fremtiden og Rogalands Avis.

Lysholm skriver at de har en offensiv modell for nummer to-aviser, om mener dermed de kan bidra til å sikre Demokratens overlevelse og overgang til digitale plattformer.

– Hele Dagsavisen-familien står sterkere økonomisk enn på mange år, og digitalt opplever vi sterk vekst. Derfor er timingen riktig for å vokse videre med enda en avis som kan dra nytte av vårt nettverk og overlevelsesmodell, skriver han videre.

Lysholm påpeker i meldinga at en økt satsing på Demokraten også vil være bra for konkurrenten Fredriksstad Blad, slik at de kan konkurrere mot Facebook og Google.

- Agderposten Medier ønsker Dagsavisen lykke til med satsingen i Fredrikstad, som de har de beste forutsetninger for å lykkes med, skriver Nils Gauslaa, konsernsjef i Agderposten Medier i den samme pressemeldinga.

Han skriver videre at deres driftsmodell ikke har egnet seg like godt for Demokraten.

Powered by Labrador CMS