Sun Heidi Sæbø er konstituert som ansvarlig redaktør i Morgenbladet. Foto: Sturlason

Morgenbladet har meldt avvik til Datatilsynet: Styret fikk oversikt over sykmeldte i avisa

– Virker som bedriften har kontroll på avviket, sier fagdirektør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Morgenbladet sendte i november en melding til Datatilsynet om at personsensitive opplysninger om hvilke ansatte som var sykmeldte i bedriften, hadde blitt gitt til styret ved en glipp.

Journalisten har fått innsyn i avviksmeldingen, som ble sendt 13. november.

15. oktober omtalte Journalisten at mange ansatte var sykmeldte i en periode med nedbemanning og konflikt mellom redaksjonen og daværende redaktør Anna B. Jenssen.

«Avviket» inntraff i forbindelse med et organisasjonskart som ble sendt til styrets medlemmer 19. oktober. Der sto navn og stillingsbeskrivelse på dem som var sykmeldte akkurat da, beskrives det i avviksmeldingen.

«Hensikten var å informere styret om den alvorlige situasjonen i Morgenbladet, og gi styret en realistisk oversikt over hvor mange som faktisk var på jobb. De personsensitive opplysningene ble sendt ut ved en glipp, og var et brudd på våre interne rutiner», står det i meldingen.

Fagdirektør Knut Kaspersen ved Datatilsynet sier at tilsynet nylig har vurdert meldingen, og ikke finner grunn til ytterligere tiltak.

– Vi er fornøyd med meldingen vi har fått inn, på bakgrunn av at de berørte har blitt informert og at det virker som bedriften har kontroll på avviket, sier Kaspersen til Journalisten.

Konstituert ansvarlig redaktør i Morgenbladet, Sun Heidi Sæbø, sier til Journalisten:

– Vi valgte på eget initiativ å varsle om det vi anså som et mulig avvik, og er glade for at Datatilsynet nå har tatt en vurdering for oss.

Sæbø bekrefter at de berørte ble informert om avviket i november.

Dagens Næringsliv meldte for øvrig om avviksmeldingen i forrige uke, men artikkelen ble avpublisert etter få minutter. Ifølge nyhetsredaktør Janne Johannessen var det en uferdig artikkel som ble publisert ved en glipp.

Powered by Labrador CMS