Lokalaviser skal få støtte for innovasjon og digitalisering. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Inntil 30 millioner årlig til innovasjon i små lokalaviser

ESA har godkjent ny støtteordning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag godkjente ESA en ny tilskuddsordning for norske medier, med et årlig budsjett på inntil 30 millioner kroner. Ordninga skal først og fremst fremme innovasjon og nyskaping i mindre lokalaviser.

Ordninga skal gjelde allerede 1. juli, og vare fram til 31. desember 2022.

– Statsstøtte til medieutvikling kan fremme mangfold og en informert og åpen debatt i nyhetsmediene», sier ESA-president Bente Angell-Hansen, i en pressemelding.

Regjeringa varslet i statsbudsjettet at de vil modernisere det mediepolitiske virkemiddelapparatet og over tid legge om den direkte pressestøtten, og foreslo samtidig den nye tilskuddsordninga:

«Ordningen skal særlig fremme innovasjon og digitalisering hos lokalaviser. Det er foreslått å sette av 7 mill. kroner til en slik ordning i 2018»

Støtten kommer i tillegg til de mange andre støtteordningene for mediefeltet i Norge.

Kulturminister Trine Skei Grande sier hun er glad for at ESA har godkjent ordningen.

– Den vil være et viktig supplement til dagens støtteordninger på mediefeltet. Den vil være særlig viktig for små, lokale nyhets- og aktualitetsmedier med begrensede muligheter til å gjennomføre dette på egenhånd, og vil bidra til at flere gode innovasjons- og utviklingsprosjekter for mediemangfoldet kan realiseres, sier Grande.

ESA står for The EFTA Surveillance Authority, og overvåker overholdelse av avtalen om EØS-avtalen i Island, Liechtenstein og Norge.

Powered by Labrador CMS