Heidi Pleym (t.v.) blir regionredaktør når NRK slår sammen Sør og Øst til Sørøst. Jannicke Engan går over til rolle som utviklingsredaktør.
Heidi Pleym (t.v.) blir regionredaktør når NRK slår sammen Sør og Øst til Sørøst. Jannicke Engan går over til rolle som utviklingsredaktør.

Heidi Pleym blir regionredaktør for nye NRK Sørøst

NRK slår sammen regioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens regionredaktør for NRK Sør får også ansvar for dagens NRK Øst når rikskringkastingen slår sammen de to regionene i mars, melder NRK selv i en pressemelding mandag:

Heidi Pleym blir regionredaktør for nye NRK Sørøst.

Jannicke Engan, i dag regionredaktør for NRK Øst, går over til en rolle som «utviklingsredaktør med ansvar for strategiske satsninger og samarbeid på tvers av regionene», står det i meldingen.

Den nye fellesregionen omfatter NRK-kontorene på Sørlandet, i Vestfold og Telemark og Oslo og Viken.

NRK kaller sammenslåingen av Sør og Øst «en mer effektiv lederorganisering», som skal gjelde fra 16. mars. Samtidig er statskanalen inne i en prosess med sammenslåinger av distriktskontorer som følge av regionreformen.

Distriktsdirektør Marius Lillelien understreker at ledergrepene ikke handler om kutt, men å styrke NRK på prioriterte områder.

Ved å redusere antall ledergrupper kan man nå bruke de frigjorte stillingene til å opprette egne funksjoner, blant annet som ansvarlig for dybde- og gravejournalistikk ute i landet, mener Lillelien.

– I tillegg oppretter vi en ny funksjon som utviklingsredaktør som kommer til å jobbe med nyskaping og samarbeid på tvers av organisasjonen. Jeg veldig glad for at vi har fått på plass Jannicke Engan i den nye rollen som utviklingsredaktør og Heidi Pleym som regionredaktør for Sørøst, det er to tydelige ledere med bred erfaring og stor gjennomføringsevne og jeg er helt sikker på at det vil bidra til enda bedre innhold for publikum i hele landet, sier Lillelien ifølge pressemeldingen.

Heidi Pleym sier at hun gleder seg til å ta fatt på oppgaven:

– Det er mye kompetanse i den store regionen, og vi må legge til rette for mer samarbeid på tvers for å få til flere strategiske satsinger og mer utvikling på innholdssiden, sier Pleym i meldingen.

Også Jannicke Engan gleder seg til en ny arbeidshverdag.

– Dette er en jobb jeg har hatt skikkelig lyst på og som jeg mener er kjempeviktig for at vi skal klare å ta fatt på noen av våre utfordringer. En av arbeidsoppgavene som står øverst på lista er å jobbe sammen med alle de dyktige programskaperne vi har, for at vi skal lykkes enda bedre med å nå publikum med våre programmer i det valgbare universet i konkurransen mot de store internasjonale aktørene, sier Engan i meldingen.

Fra 16. mars er NRK organisert i fire regioner: Nord, Midt, Vest og Sørøst. Regionene er igjen inndelt i totalt ti distriktskontorer, pluss NRK Sápmi, en egen divisjon med hovedkontor i Karasjok.

Powered by Labrador CMS