Redaktørene Karianne Braathen og Knut Erik Friis (t.h) har begge sagt opp jobben i DT i år. Her sammen med journalistene Hanne Austad Hennie Firing-Hansen, i forbindelse med et graveprosjekt i 2017. Foto: Arkivfoto: Tore Sandberg, Drammens Tidende

Knut Erik Friis har sagt opp i Drammens Tidende

Andre redaktør som sier opp i år.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Knut Erik Friis er ute av Drammens Tidende etter bare halvannet år i stillingen som fagredaktør for undersøkende journalistikk i mediehuset, skriver Kampanje.

- Jeg kan bekrefte at jeg har sluttet. Utover det har jeg ingen flere kommentarer, sier Friis til Kampanje.

Han blir dermed den andre redaktøren som forlater mediehuset siden årsskiftet. Politisk redaktør Karianne Braathen sluttet i januar.

Friis kom til Drammens Tidende i 2017, og har bakgrunn som korrupsjonsjeger fra PWC og Kripos.

– Grunnen til at jeg begynte var fordi DT skulle satse på dette feltet. Dette prosjektet viser at ambisjonen er realiserbar, og kan gi verdi inn mot mediehuset, sa Friis til Journalisten i 2017, om arbeidet med graveprosjektet om avdekke uregelmessigheter i lånevirksomhet, som han var med på.

– DT har kommet langt på digitalisering, men bransjen er ennå ganske fersk på digital historiefortelling. Det skal bli spennende å følge veien for å gjøre slike saker enda bedre på mobil, sa han.

– Nå har politiet ansatt en del journalister, men ikke så mange som har gått andre veien. Jeg har satt utrolig pris på tverrfagligheten i dette prosjektet.

Powered by Labrador CMS