Sjefredaktør John Arne Markussen vil ikke beklage Foto: Martin Huseby Jensen

Vil ikke beklage overfor Schjenken 

Carl Erik Grimstad mener Dagbladet burde beklage sin dekning av Schjenken-saken. Uaktuelt, svarer redaktør John Arne Markussen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Dagbladet utelot sentral informasjon i sin dekning av Schjenken-saken. Slik daværende NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas beklaget Dagsrevyens romkvinnesak burde også Markussen gå canossagang og beklage. Det hadde Dagbladet tjent på, sa førsteamanuensis Carl Erik Grimstad under Redaktørforeningens Schjenken-møte i Oslo torsdag morgen.

 Canossagang

Men Grimstads oppfordring vinner ikke gehør hos Dagblad-redaktør John Arne Markussen.

- Det er nesten blitt mote å gå canossagang og beklage ting man publiserer. Men vi kan ikke beklage det som er kjernen i hele saken. Vi identifiserte aldri Schjenken, og vi skrev aldri at Schjenken var rasist. På nåværende tidspunkt er det derfor uaktuelt for oss å beklage vår dekning, men det betyr ikke at jeg ikke kan ha medfølelse med Schjenkens situasjon, svarer Markussen.

 Juss vs etikk

Grimstad er enig i at saken har mange prinsipielle sider som kan være interessant å få belyst, men han reagerer på at juridiske betraktninger tilsynelatende fortrenger etiske vurderinger.

- Norske journalister burde for lengst ha lagt seg på en mer restriktiv linje. Journalistikken er ikke tjent med å ha en dekning av den typen som Dagbladet har hatt i Schjenken-saken.

Vurderer anke

Etter at Dagbladet har tapt mot Schjenken både i Tingretten og Lagmannsretten ønsker redaktør John Arne Markussen på nåværende tidspunkt ikke å si noe om hvorvidt Dagbladet anker saken inn for Høyesterett.

- At vi ble dømt for rasismebeskyldninger er vanskelig å leve med, og saken er av stor prinsipiell betydning. Men vi har en måneds ankefrist, og den tiden vil vi bruke til å vurdere dommen og en eventuell anke sammen med våre jurister.

Powered by Labrador CMS