Gard L. Michalsen er på vei bort som ansvarlig redaktør og daglig leder i Finnmarken. Foto: Alf Helge Jensen, Finnmarken

Finnmark-redaktør slutter

Gard L. Michalsen gir seg etter under ett år i jobben. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Finnmarken, som kommer ut i Vadsø og dekker den østre delen av fylket, orienterte fredag styret og medarbeiderne om at han slutter i jobben han fikk sist sommer. Gard L. Michalsen (28) sier til egen avis at han velger å gi seg, men begrunner ikke valget ut over at det er resultat av en helhetsvurdering.

Til Journalisten sier Michalsen at det ikke er noe dramatikk bak hans beslutning.

Trolig sammenslåing

I slutten av april ble det kjent at Amedia-konsernets økonomiske problemer har ført til ny diskusjon om Finnmarken kan slås sammen med Finnmark Dagblad, som kommer ut i Hammerfest.

– Man kommer til et veiskille når det skal foretas en utredning om sammenslåing. Da vil jeg gjerne spille med åpne kort og si fra før man går inn i konkrete vurderinger om en ny organisasjon. Jeg kunne sikkert gjort en jobb i en eller annen posisjon. Men det handler i hovedsak om to ting: Familiære planer og prioriteringer, og en helhetlig vurdering av arbeidsbelastningen en sånn jobb medfører.

Tunge Vadsø-argumenter

Michalsen mener Vadsø vil ha tunge argumenter i diskusjonen om hvor en eventuell sammenslått Amedia-bedrift skal ha sitt hovedsete, eller sin ansvarlige redaktør. Etter det Journalisten forstår er tanken, hvis den blir gjennomført, at det skal være sterke redaksjoner i både Hammerfest og Vadsø og at redaktøren skal slippe å flytte.

Styret i Finnmarken vil nå starte jobben med å finne ny leder, og vil se dette i sammenheng med den prosessen som pågår med hensyn til organisering av Amedia-avisene i Finnmark.

– Vadsø har 115 års avishistorie, mot 101 år i Hammerfest. Det er nå kun et par hundre eksemplarer i forskjell på opplagene til Finnmarken og Finnmark Dagblad, sier redaktør Michalsen muntert.

– Jeg er imponert over Finnmarken, at det er så mange flinke medarbeidere så langt nord og så langt øst. Jeg har god tro på at en eventuell sammenslåing vil være til beste for både oss og Finnmark Dagblad.

Ferden går til Oslo

– Og hvor går ferden videre for deg?

– Den går nok lenger sørover, mot Oslo. Jeg har en samboer som vil tilbake til studier. Men jeg har ingen konkrete jobbplaner. Og aller først skal vi ta en lang ferie utpå sommeren!

Før han kom til Finnmarken i fjor sommer jobbet Michalsen som redaktør i Vesterålen Online og SortlandsAvisa.

Powered by Labrador CMS