Illustrasjonsbilde: Journalist i Dagens Næringsliv, Eskil Engdal, spiller med band på Fortellingens kraft-konferansen i 2022.

NJ Oslo 

Flere mediehus stiller med husband til konsert

– Ingen skal være redd for å drite seg ut, sier NJ Oslo-lederen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

31. august arrangerer Norsk Journalistlag i Oslo konsert med medieband og -kor på Café Månefisken. Da skal ulike mediehus med base i Oslo opptre med husband bestående av journalister.

Så langt er det syv band som er meldt på til «Mediefestivalen 2023»: Egmont-koret, El Dorado fra NTB, Døgnåpent fra Dagbladet og VG, Brennpønk fra NRK, Dagbandet fra Dagbladet, og band fra Klassekampen og Dagens Næringsliv, foreløpig uten navn.

– Jeg vet ikke hvor høy kvaliteten blir på musikken, men det viktigste er at det skal være lav terskel for å opptre og at ingen skal være redde for å drite seg ut, sier leder i NJ Oslo, Eirik Løkkemoen Bjerklund, som er ansatt som journalist i Avisa Oslo.

Arrangørkomiteen består av NJ Oslo-lederen sammen med Morten Hansen fra LO Media, Elisabeth Dalseg og Kjetil Kjær Andersland fra Dagbladet og Atle Bjurstrøm fra NRK. Sistnevnte kom også med ideen til arrangementet.

Felles samlingspunkt

Før konserten blir det en mediefaglig debatt om kulturjournalistikkens vilkår. Deretter blir det live-musikk. Målet med arrangementet er først og fremst å skape en møteplass der mediemedarbeidere kan møtes på tvers av mediehusene og redaksjonene.

– I Oslo har vi ikke et felles samlingspunkt for journalister. De fellesarenaene som fantes før, som for eksempel Presseklubben og Tostrupkjelleren har ikke blitt erstattet, sier Løkkemoen Bjerklund. 

Eirik Løkkemoen Bjerklund er i komiteen som arrangerer konsert med husband fra medieredaksjonene.

Fagforeningen har ansvaret for medlemmenes rettigheter, men de skal også jobbe for at bransjen har et godt miljø, mener Løkkemoen Bjerklund.

– NJ har nesten 4000 medlemmer i Oslo, likevel er det sjeldent at journalister får treffes på sosiale og faglige arrangementer.

Løkkemoen Bjerklund påpeker at man ikke trenger å være NJ-medlem eller journalist for å komme på arrangementet, men at også redaktører, andre medarbeidere og venner er velkomne.

– Alle som syns dette er gøy å høre journalister spille eller som ønsker å møte journalister, kan komme. Og så håper vi det blir så stor bredde som mulig i bandene og at folk kommer for å støtte kollegene sine.

Lav terskel

Foreløpig har syv band meldt seg, og det vil sannsynligvis komme flere. Løkkemoen Bjerklunds eget mediehus er derimot ikke representert. 

– Hvorfor har ikke Avisa Oslo meldt seg på med et band?

– Jeg tror ikke vi har nok musikere. Vi har hatt litt underholdning fra redaksjonen på julebord og litt forskjellig, men det har ikke akkurat vært høy kvalitet på det. Men jeg skal ikke nekte noen å melde seg på hvis de vil det, sier han positivt.

– Så det er ikke for sent å melde seg på?

– Det er ikke for sent. Og vi har ikke satt noen konkret grense på programmet. Vi dekker dessuten alle utgiftene for dem som opptrer, så det er bare å ta kontakt.

På NJs landsmøte i mars, var et tema at det skulle være lav terskel for å gå på talerstolen og komme med kommentarer eller forslag, sier NJ Oslo-lederen. Han mener samme filosofi bør innføres på dette arrangementet.

– Det skal ikke være MGP selv om det muligens blir en liten konkurranse og at vi skal kåre det beste innslaget. Men først og frem skal vi ha det gøy og hyggelig. 

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS