Vi Menns Alexander Øystå tjener millioner på gamblingaksje

Redaktørens investering i gamblingselskapet Gaming Innovation Group (GIG) har kastet godt av seg det siste halvåret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

[factbox:1-right]I fjor høst fortalte Journalisten at norske redaktører eier aksjer for over 100 millioner kroner. En av dem er Vi Menns redaktør Alexander Øystå, som har satset på Gaming Innovation Group (GIG).

Tirsdag skriver Finansavisen at GIG-aksjen har gått som en rakett siden jul. Aksjen har tatt nesten 3-gangen siden jul og doblet seg bare den siste måneden.

Eventyrlig kursutvikling

Det betyr at Øystås rundt en million aksjer nå er verdt 4,5 millioner kroner - 3,22 millioner kroner mer enn sist gang Journalisten omtalte posten hans.

Overfor Journalisten bekrefter Øystå at han fortsatt eier rundt én million aksjer i selskapet. Han gikk inn i selskapet før det ble børsnotert fordi hans venn og nabo fra Drøbak, Frode Fagerli er blant gründerne.

– Det har vært en eventyrlig utvikling. Jeg vet at de ansatte jobber knallhardt, sier Øystå til Journalisten på spørsmål om hva han syns om kursutviklingen.

Har opsjoner

975.000 av aksjene han eier har han bindingstid på som en tidlig investor. Differansen opp til antallet på en million er aksjer han forteller at kan trade.

Øystå kan i fremtiden komme til å øke aksjeinnehavet i selskapet ytterligere. Han har opsjoner slik at han i likhet med andre tidlige investorer vil få tildelt flere aksjer dersom selskapet oppnår visse mål.

Gaming Innovation Groups virksomhet er både å levere programvare til gamblingselskaper og å eie gamblingselskaper som tilbyr sportsbetting og casino selv. Blant merkevarene selskapet opererer under er guts.com og rizk.com.

Omtalt på vimennpoker.no

Nettstedet vimennpoker.no skriver blant annet om en deltager som representerte det såkalte «Team Vimennpoker» under det nylig avholdte poker-NM. Deltageren var sponset av nettopp Guts.com.

Interessert i nyheter om mediefolk? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

Bettingnettstedet hvor Øystå er medeier produserte også egne web-tv-sendinger fra poker-NM.

Alexander Øystå sier at Gaming Innovation Group ikke selv er omtalt direkte i Vi Menns spalter, men erkjenner at merkevarer fra selskapet er omtalt på nettstedet vimennpoker.no. Når Journalisten ringer er han imidlertid ikke kjent med om nettstedet opplyser at redaktøren har millionverdier i aksjer i eierselskapet.

– Det er ikke sånn at fordi jeg har aksjer i selskapet er vi avskåret fra å omtale det. Det viktigste er at offentligheten er klar over det, og det mener jeg at den er. Det er offentlig tilgengelig informasjon, og ikke noe jeg legger skjul på. Fordi jeg tror det er viktig å være åpen om egne interesser, særlig i vår bransje, gikk jeg jo selv ut og informerte om min aksjepost i GIG i fjor, sier Øystå med henvisning til Journalistens forrige omtale.

På spørsmål om Vi Menn eller vimennpoker.no i alle artikler som omtaler merkevarer fra GIG opplyser om redaktørens interesse, sier Øystå at han mener det ville etablert en ny praksis i Presse-Norge.

– Å opplyse om det i hver eneste artikkel er kanskje litt overkill, og å bare gjøre det en gang er kanskje ikke nok.

Powered by Labrador CMS