Gard Steiro, tror familiene og deres støttespillere i mange asylsaker opplever at de har lite å tape på sterkt personfokus. Foto: Martin Huseby Jensen

BT med betalingsmur

Fra midten av oktober vil abonnenter få eksklusivt innhold på nett.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alle Medie Norge-avisene vil i løpet av høsten ha innført brukerbetalingen for sine digitale produkt. Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen har alt gjort det, og fra før er det kjent at Aftenposten gjør det i november. Nå er det altså klart at Bergens Tidende kommer dem i forkjøpet og vil ha en betalingsløsning på plass allerede i oktober.

- Det er fortsatt litt uklart hvilken dato det blir, men fra midten av oktober vil abonnentene få tilgang til mer innhold digitalt, sier sjefredaktør Gard Steiro i BT.

Åpen nyhetsservice

BT har valgt å følge Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblads modell. De har valgt bort Aftenpostens metermodell, der brukerne kan lese noen artikler hver uke før de må betale. Men BT vil ha en større andel åpent stoff enn man har i Kristiansand.

- En modell som er riktig i Kristansand passer ikke nødvendigvis i Bergen. Her er det hardere konkurranse om nyhetene enn i mange andre byer. Dekningen av fellesnyheter vil derfor være åpen. Vi vil fortsatt ha en åpen nyhetsservice for Vestlandet

En annen årsak til at de velger å la store deler av BT.no fortsatt være åpen er at de ser at nettavisen har en viktig funksjon lokalt.

Det leserne etterspør

Bak betalingsmuren vil man så finne en del av det stoffet som ikke tidligere har vært digitalisert.

- Vi ønsker å gi abonnentene mer innhold digitalt. Det de etterspør er å få tilgang til avisstoffet på den plattform de selv ønsker. Det får de nå.

Tror ikke på nedgang

Gard Steiro tror ikke at innføringen av betalingsmur vil få noen stor effekt på lesertallene.

- Vi tror at kombinasjonen av en åpen gratis nyhetstjeneste og noe mer eksklusivt stoff forbeholdt betalende brukere ikke vil gjøre store utslag på trafikken, men i sum gjøre bt.no til et bedre nettsted.

Betalingsmodellen vil i hovedsak være et fullpakke abonnement og muligheter for å kjøpe dagspass. Enkeltartikler vil ikke være mulig å betale seg tilgang til. Løsningen for deling i sosiale medier er heller ikke avklart. Det står ikke på Steiros ønsker, men på tekniske muligheter.

Powered by Labrador CMS