Sjefredaktør Gard Steiro hilser på Sofie Bakkemyr før behandlingen i PFU. Foto: Eskil Wie Furunes

DN: Sofie (27) krever oppreisning fra VG

Viser til Schjenken-saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Advokat Knut-Asbjørn Solevåg, som representerer Sofie Bakkemyr, uttalte allerede etter Pressens Faglige Utvalgs (PFU) behandling av den såkalte Bar Vulkan-saken, at de vurderte rettslige skritt mot VG.

I dag skriver Dagens Næringsliv (DN) at han bekrefter overfor avisen at det er sendt et formelt krav til VG.

– Etter samtaler mellom meg og stabssjef Øyvind Næss i VG har vi blitt enige om å gjennomføre et møte i nærmeste fremtid. Jeg kan bekrefte at en redegjørelse, med krav på dekning av kostnader og et krav med oppreisning er sendt til VG, sier advokaten til DN.

Advokat Solevåg bekrefter også overfor DN at den høyprofilerte oppreisningssaken ambulansesjåfør Erik Schjenken (nå vara i PFU) anla mot Dagbladet, er nevnt i redegjørelsen som nå er sendt VG.

Schjenken-saken stammer fra 2007, da Schjenken og en kollega fikk refs av Helsetilsynet for måten de håndterte en utrykning til et skadested på. Saken førte til en massiv debatt i landets medier om rasisme.

Schjenken fikk diagnosen posttraumatisk stresslidelse og medieoffersyndrom, og saksøkte Dagbladet for injurier etter oppslag i avisen i etterkant av episoden i parken. Etter å ha blitt dømt i både tingretten og lagmannsretten, der Schjenken fikk 200.000 kroner i oppreisning, valgte avisen å anke til Høyesterett, men heller ikke her har Dagbladet fått medhold.

DN skriver videre at VGs ansvarlig redaktør Gard Steiro verken ønsker å kommentere brevet eller oppreisningskravet.

Les hele saken hos Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS