Torgeir Lorentzen. Foto: Rolf W. Marthinsen, Gjengangeren

Fra engler til gjenferd

Torgeir Lorentzen tar over som redaktør i Gjengangeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Dagbladet-journalisten har i de siste årene vært forlagsdirektør i Publicom, som for snart to år siden opplevde at boka «Märthas engler» ble forlangt stanset på grunn av omslaget. Nå tar han roret i landets tredje eldste eksisterende avis, den Edda-eide Gjengangeren i Horten.

Lorentzen forteller at han ser fram til å begynne i jobben over nyttår. Selv om Gjengangeren for første gang på 20 år får to ledere, er det ikke sikkert at den nye redaktøren kommer til å holde seg helt unna den merkantile biten.

Godt humør

– Jeg er nok en type som liker både den redaksjonelle delen og drodlingen rundt forretningsutvikling. Selv om det er to-lederfunksjon så ligger de tett på hverandre i den virkeligheten som avisen møter.

Torgeir Lorentzen forteller at det er flere ting han vil ta tak i etter at han har tiltrådt. Blant annet vil han få til en større meningsutveksling i avisens spalter, ikke bare fra egen hånd, men også fra journalistenes og lesernes.

En annen ambisjon er å synliggjøre Gjengangerens holdninger.

– Det å hele tiden få humøret i redaksjonen ut til folket er viktig. Gjengangeren er en redaksjon med godt humør og det må vi vise i spaltene.

Powered by Labrador CMS