Eirik Hoff Lysholm overtar rollen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo i oktober

Eirik Hoff Lysholm forlater Dagsavisen

Blir ny ansvarlig redaktør i Avisa Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Eirik Hoff Lysholm er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo (AO). Han overtar rollen etter Kristin Stoltenberg som går til Watch Media. Det skriver Amedia og Dagsavisen i pressemeldinger. 

Hoff Lysholm kommer fra rollen som sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, der han har vært siden 2010. Han har også lang erfaring fra Amedia-eide Bergensavisen, der han blant annet jobbet som vaktsjef.

– Jeg fikk min første jobb som guttunge i ei lokalavis i Bodø og ble voksen i ei lokalavis i Bergen. Årene i BA var blant de gøyeste i mitt arbeidsliv. Muligheten til å få skape samme suksess i Oslo med Avisa Oslo som BA har klart fra utfordrerposisjon i Bergen, ble rett og slett for spennende til å si nei, sier Hoff Lysholm til Amedia. 

– Avisa Oslo er like viktig som unik– Jeg er imponert over Amedias vilje til å satse, og ikke minst innsatsen mine forgjengere og redaksjonen har lagt ned for å etablere en solid og unik lokalavis for hovedstaden. Min største motivasjon er at Avisa Oslo er til for hele byen som jeg elsker. Kona er fra Bergen og jeg er fra Bodø, men Oslo er vår by. Vi er en typisk Oslo-familie, som kommer fra ulike steder, men har en felles Oslo-identitet, sier Hoff Lysholm.

I tillegg til Hoff Lysholms lokalaviserfaring, har han hatt ulike redaksjonelle roller i VG og i Her og Nå. Han gikk nylig av som styreleder i Norsk Redaktørforening, og har vært styreleder i Norsk Presseforbund.

– Uredd og faglig sterk

Morten Nilsen, styreleder i Avisa Oslo og konserndirektør for mediehus i Amedia, er svært tilfreds med ansettelsen av Hoff Lysholm. 

– Eirik er en uredd og faglig sterk redaksjonell leder, som forstår de merkantile delene av en medievirksomhet. Han har tung og relevant medieleder-erfaring fra mange år i Dagsavisen, og bred erfaring fra ulike deler av norsk mediebransje. Eirik vet mye om å bygge sterke lag fra utfordrerposisjon, sier Nilsen.

Han legger til at ansettelsen sender et tydelig signal om Amedias ambisjonsnivå for Avisa Oslo og bydelsavisene. Hoff Lysholm vil også overta rollen som styreleder i bydelsavisene Akersposten, Nordre Aker Budstikke, Nordstrands Blad og Sagene Avis. 

– Jeg er helt sikker på at Eirik sammen med redaksjonen vil bidra sterkt til å videreutvikle våre aviser og samlede redaksjonelle kraft i hovedstaden, som er helt sentral for vårt Alt-univers, sier Nilsen til Amedia. 

Bidrag for Avisa Oslo

Stoltenberg har jobbet i Amedia siden 2019. Hun ledet først lokalavisen Nordstrands blad til sterke prestasjoner og en prisvinnende redaksjon. Videre overtok hun rollen i Avisa Oslo i september 2022. 

Nå er hun ansatt som sjefredaktør og landssjef i medieselskapet Watch Media. Watch Media eier fem nettaviser i Norge som leverer bransjejournalistikk, og er en del av det danske JP/Politikens Hus. 

– Det er vemodig å slutte i en jobb jeg trives i, og er stolt av. Jeg har hatt en fantastisk spennende tid i Avisa Oslo og Amedia, med kolleger jeg setter enormt pris på. Sammen har vi lagt ned et stort arbeid for å styrke Oslo-offentligheten og det er moro å se hvor godt de redaksjonelle grepene fungerer. Avisa Oslo har aldri hatt flere abonnenter enn nå, og denne uken passerte vi 9400 abonnenter, sier Stoltenberg. 

– Det har ikke vært noe enkelt valg å slutte, men for en med gründerspirit i magen var jobben som sjefredaktør og landsjef i Watch Media en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg er trygg på at Avisa Oslo vil være i de beste hender, og jeg er skikkelig stolt av produktet og den flotte redaksjonen jeg kan gi videre.

Hoff Lysholm overtar rollen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo mandag 9. oktober. 

Powered by Labrador CMS