Onsdag ble det klart at Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm går til Avisa Oslo.

Eirik Hoff Lysholm: 

– Tidvis har jeg vært sliten

Dagavisen-redaktøren forteller om prosessen bak jobbskiftet i egen kommentar. 

Publisert Sist oppdatert

Tidligere onsdag formiddag ble det klart at Dagsavisens sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm går til Avisa Oslo.

I en kommentar i Dagsavisen forteller han at det ikke var med lett hjerte at han bestemte seg for å si opp jobben tidligere i sommer. 

– Min oppsigelse ble levert før jeg hadde bestemt meg for en vei videre. Når jeg nå har takket ja til en annen stilling, som jeg er motivert for og gleder meg stort til å ta fatt på, er det derfor på tide å takke for meg overfor dere som Dagsavisen er til for, våre engasjerte og lojale lesere. Dere skal vite at det har vært en ære å få lov til å passe på avisa deres i disse årene, skriver han. 

En hel del frustrasjon

Lysholm har jobbet i Dagsavisen i 13 år – 12 av dem som øverste leder. 

– Det er sprøtt å tenke tilbake på at det den gang virket nesten som utopi at avisa skulle kunne leve helt fram til målet for den første strategiplanen jeg la fram for styret: 130-årsjubileet i mai 2014.

Redaktøren skriver at han er stolt over de enorme endringene avisa har tatt seg gjennom. 

Samtidig innrømmer han at jobben har vært beinhard, med lange dager og en hel del frustrasjon. 

De siste månedene har Dagsavisen måttet gjennomføre nedbemanning i redaksjonen, etter svikt i opplaget og færre pressestøttekroner.

– Tidvis har jeg vært sliten. Spesielt har det frustrert meg når endringene strategisk, teknisk og operasjonelt ikke har gått så fort som jeg ønsker. Målet mitt har alltid vært å finne allianser og modeller som skal gjøre det lettere for Dagsavisen å vokse til avisas fulle potensial – som en av Norges største nettaviser.

Ingen vonde følelser 

I sommer kom Lysholm fram til at det var på tide å gi stafettpinnen videre til noen andre. 

– Jeg følte meg rett og slett klar for nye utfordringer, og jeg tenkte at det nå er riktig at eierne selv skal få muligheten til å ta strategiske veivalg for Dagsavisen uten min påvirkning og utålmodighet.

I dette ligger det ingen vonde følelser fra redaktørens side overfor noen, presiserer han. 

– Det er mange som skal ha æren for at Dagsavisen, egentlig mot alle odds, har overlevd gjennom alle disse årene.

Lysholm tar over redaktørstolen i Avisa Oslo etter Kristin Stoltenberg, som går til Watch Media. Hvem som tar over som sjefredaktør i Dagsavisen er ikke bestemt, men i mellomtiden er Tore Ryssdalsnes konstituert i stillingen. Nina Kordahl er konstituert administrerende direktør. 

Powered by Labrador CMS