Hans Rustad og Espen Teigen skal nå jobbe sammen.

Document

Hans Rustad om å ansette Espen Teigen: – Folk må få en sjanse

– Vi synes han er en ressurs, og han har lagt alt på bordet, sier Document-redaktøren

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken ble det klart at Espen Teigen skal skrive for Document. Det var Teigen selv som meldte om jobben i en tekst på nettstedet. 

«Jeg vil ikke lenger la meg kneble av mediehus som unngår konflikt, selv når sannheten står på spill. Derfor har jeg bestemt meg for å begynne å skrive for Document. En av få steder igjen hvor det fortsatt er helt fri og uavhengig journalistikk», skrev Teigen blant annet. 

 – Folk må få en sjanse

Ansettelsen kommer noen uker etter at VG kunne fortelle at Teigen er tiltalt for grovt bedrageri i forbindelse med pendlerboligbruk fra 2016 til 2018. Teigen nekter straffeskyld, men må møte i retten 17. og 18. desember i år. 

– Dette er en ren tillittssak. Det er så mange som har blitt virvla inn i dette. Noen får tiltale, andre ikke. Det kommer an på øynene som ser. Vi synes han er en ressurs, og han har lagt alt på bordet. Folk må få en sjanse, rett og slett, sier redaktør Hans Rustad om ansettelsen. 

Daglig leder i Document, Hanne Tolg, forteller til Journalisten at Teigen er ansatt som frilanser etter eget ønske.

– En del av redaksjonen 

På spørsmål om hvilke tanker de har gjort seg rundt bedrageritiltalen, sier Tolg at slik hun forstår det, har 33 politikere fått økt skatt som følge av manglende skatt på fordelen ved pendlerbolig.

– Jeg har ikke hørt om at noen av disse har blitt tiltalt, selv om flere av dem ikke hadde krav på pendlerbolig i Oslo. Dette involverte også justisminister Emilie Enger Mehl. Stortingspresident Masud Gharahkhani sa at han ville gjøre det han kunne for å gjenopprette tilliten til Stortinget. Så da passer det kanskje fint å slenge en tidligere Frp-rådgiver og journalist under bussen? Når kommer tiltalen mot Hadia Tajik, spør hun.

I pendlersaken konkluderte Skatteetaten med at Tajiks bruk av pendlerbolig i 2019 var i tråd med regelverket.  Hun var heller ikke blant de 33 politikerne som fikk økt skatt. 

Document har imidlertid ikke gjort noen videre vurderingen av ansettelsesforholdet, dersom Teigen skulle bli dømt. 

– Jeg noterer meg dog at mange aviser er keene på å forhåndsdømme Espen i denne saken. Det gjør ikke vi. Espen er nå en del av redaksjonen, sier Tolg, og de er svært fornøyde med å ha ham med på laget. 

– I en alder av bare 31 år har han kunnskaper og erfaring som få kan påberope seg. Han har en utrolig god teft for journalistikk og med en jordnærhet som gjør at han forstår hva som er viktig for folk. Vi ser frem til både artikler, TV- og radiodeltakelse med Espen. Han er en ekte gravejournalist.

Powered by Labrador CMS