Espen Teigen har debutert som bidragsyter hos Document.

MEDIEFOLK:

Espen Teigen går til Document

– Jeg vurderte å gi opp å skrive. Finne meg noe helt annet å drive med. Men skulle jeg bli husket som han som dreit seg ut og ble liggende nede? skriver Espen Teigen i en kommentar.

Publisert Sist oppdatert

«Jeg vil ikke lenger la meg kneble av mediehus som unngår konflikt, selv når sannheten står på spill. Derfor har jeg bestemt meg for å begynne å skrive for Document. En av få steder igjen hvor det fortsatt er helt fri og uavhengig journalistikk.» 

Slik åpner Espen Teigen kommentaren Document har publisert mandag kveld.

Artikkelen er utstyrt med overskiften: «Kast silkehanskene – jeg begynner i Document».

I kommentaren, som også er publisert på Teigens Facebook-side, skriver han videre:

«Jeg vurderte å gi opp å skrive. Finne meg noe helt annet å drive med. Men skulle jeg bli husket som han som dreit seg ut og ble liggende nede? Etter å ha diskutert det lenge med min kjære, bestemte vi oss for at vi begge ville angre hvis jeg ga opp.»

Han fortsetter:

«Tidligere har jeg vært den desidert mest leste journalisten i Nettavisen, gjennom å skrive hardtslående saker om offentlig pengebruk. Det har jeg tenkt å gjøre igjen. Men denne gangen skal jeg ikke hindres i å skrive om noe tema. For Norge forvandles til noe helt annet enn det vi kjenner til.»

Teigen avsluttet for kort tid tilbake et vikariat i Trønder-Avisa. Han har tidligere jobbet som journalist i Nettavisen og vært rådgiver for Frp-topp Sylvi Listhaug.

Tidligere denne måneden kunne VG fortelle at Teigen er tiltalt for grovt bedrageri i forbindelse med pendlerboligbruk fra 2016 til 2018. Teigen nekter straffeskyld.

Powered by Labrador CMS