Jørn-Christian Skoglund Foto: Bjørn Åge Mossin.
Jørn-Christian Skoglund Foto: Bjørn Åge Mossin.

Kutter en tredel av staben

Det går hardt for seg når Polaris kutter i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I alt 11 stillinger i Bladet Tromsø skal bort. Det bestemte styret i den Polaris-eide avisen onsdag. Det innebærer at omtrent en tredjedel av dagens bemanning har forsvunnet ut av dørene når prosessen er ferdig.

Harstad Tidende Gruppen har den senere tiden foretatt forskjellige grep for å få større synergier ut av sine aviser. Tidligere denne uken ble det kjent at Troms Folkeblad skal stå for sideproduksjonen til Bladet Tromsø og Fremtid i Nord, etter å ha vært i anbudskonkurranse med Tromsø.

Dette vedtaket innebærer trolig at omtrent halvparten av de 11 stillingene som skal kuttes er grafikerne som så langt har stått for ombrekkingen av sidene i Tromsø.

Arbeidssituasjon

Torsdag ettermiddag møtte ledelsen klubbene for å kartlegge hvor avisen står i dag, og hvor man skal. Leder i redaksjonsklubben Lars Åke Andersen forteller de er opptatt av å få kartlagt den mulige fremtiden.

– Vi er opptatt av å få fram hvordan arbeidssituasjon og konsekvensene blir i forhold til stillingene som skal kuttes, sier klubblederen.

I tillegg til de fem grafikerne som vil bli rammet av flyttingen av sideproduksjonen, vil også ytterligere tre stillinger tas i redaksjonen.

Torsdag morgen holdt redaksjonsklubben møte for å orientere om situasjonen, og det blir lite til fest og glede i bedriftens regi.

– Stemningen er preget av de avgjørelsene som er tatt av styret i avisen. Den har aldri vært så dårlig i de sju årene jeg har arbeidet i avisen. Vi føler at vi ikke klarer å gjennomføre julebord, dette er ikke en protest, men alt slikt innebærer av taler og jubel, avstår vi fra. Vi føler ikke for det.

Avlyser

Det forstår nytilsatt ansvarlig redaktør Jørn-Christian Skoglund.

– Både direktøren og jeg har respekt for den beslutningen de har tatt og oppfatter det heller ikke som en aksjon. Jeg sitter nå og forfatter en epost til HTG Multimedia og Folkebladet om at vi avlyser felles julebord. Det er en konsekvens av at når såpass mange ikke vil delta og situasjonen er så tøff som den er, så ser vi det kan bli vanskelig å være med på å kåre årets journalist, sier han.

Partene i nedbemanningen skal møtes igjen til uken. Lars Åke Andersen håper at man ikke vil haste for å gjennomføre kuttene.

– Vi skal arbeide fram mot jul med dette. Vi er opptatt av at dette ikke går for raskt, så hvis det er nødvendig med mer tid håper vi det er mulig å få til. Tonen mellom oss og ledelsen er god, og vi føler vi blir hørt på en god del punkter, men det er en del vi må arbeide med. Som konsekvenser av at vi blir færre.

Tøft

Skoglund ble konstituert i stillingen som ansvarlig redaktør for en uke siden, da Jonny Hansen trakk seg fra stillingen. Frem til da ledet Skoglund HTG Multimedia som også holder til i Tromsø, og han mener at han på denne måten har fått innblikk i både utfordringene og mulighetene.

– Det er ingen behagelig situasjon, men jeg skal ikke skrike for mye for min syke mor. Det er tøft å lede en slik prosess, men det er tøffere for dem som blir berørt av dette.

I tillegg til de åtte stillingene som skal tas som følge av flyttingen av sideproduksjonen, skal ytterligere tre stillinger kuttes. Skoglund sier han håper å få til disse løst gjennom en kombinasjon av sluttpakker og AFP. Han utelukker ikke at det må tas mer i redaksjonen, selv om han håper å unngå dette.

Powered by Labrador CMS