ELDST: 109-årige Jenny Ida Sofie Hanssen i Gratangen er nå den eldste person og avisabonnent i landet. Foto: Kjell Solbakken/Harstad Tidende
ELDST: 109-årige Jenny Ida Sofie Hanssen i Gratangen er nå den eldste person og avisabonnent i landet. Foto: Kjell Solbakken/Harstad Tidende

Jenny (109) fornyet abonnementet i juli

Harstad Tidende hedrer landets eldste avisleser med gratisabonnement.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uka døde kvinnen på Østlandet som var et halvt år eldre enn Jenny Ida Sofie Hanssen i Gratangen.

– Gud nåde meg, utbrøt 109-åringen da hun fikk nyheten om at hun nå er eldst i landet, skriver Harstad Tidende onsdag.

Jenny er fast avisleser og har abonnert på HT i nesten to mannsaldre.

Gratisabonnent

Ansvarlig redaktør Bård Borch Michalsen er svært tilfreds med at landets eldste person bor i HTs nedslagsområde. Det betyr nødvendigvis at Jenny også er landets eldste avisabonnent.

– Hun fornyet abonnementet på Harstad Tidende så sent som i juli i år, men det skal hun slippe å betale for heretter. Landets eldste har gratis abonnement på HT, sier Michalsen.

Eldre lesere

Han innser at eksempelet Jenny kan bidra til å styrke inntrykket av at lokalavisenes lesergrunnlag hovedsaklig består av eldre mennesker, et tema journalisten.no omtalte tirsdag. På spørsmål om det er symptomatisk at avisen står sterkt hos 109-åringer, svarer Michalsen:

– Lokalavisene er fortsatt viktige i folks hverdag i alle lokalsamfunn. Jo eldre, jo mer trofaste er abonnentene, men vi ser at også ungdommen og de yngre setter pris på lokale nyheter på papir. De leser svært mye, men er ikke fullt så gode til å abonnere. Dessuten får de yngre i tillegg med seg nyhetene på nye kanaler som internett, andre nyheter enn dem som finnes på papiret.

To århundreskifter

Jenny Ida Sofie Hanssen ble født 30. april 1899 og har opplevd to århundreskifter og like mange verdenskriger. Hun var seks år ved unionsoppløsningen i 1905 og 46 år da andre verdenskrig var over.
Powered by Labrador CMS