Mediefolk:

Hilde K. Røsvik blir fra nyttår stabsleder i Giske kommune. Siden 2016 har hun vært eneleder i Svalbardposten.

Hilde K. Røsvik forlater Svalbardposten og journalistikken

Blir stabsleder i Giske kommune.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Svalbardpostens redaktør og daglig leder, Hilde K. Røsvik, blir fra nyttår stabsleder for næring og kultur i Giske kommune i Møre og Romsdal.

Det er Svalbardposten selv som melder dette.

– Ledelse og arbeidet med digitalisering blir noen av mine hovedoppgaver i den nye jobben. Dette har jeg også lang erfaring med etter mer enn 20 år som daglig leder og nyhetssjef i NRK. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt, sier Røsvik til egen avis.

Røsvik tok over som redaktør på Svalbard sommeren 2016. Hennes åremål gikk ut i sommer, men som en følge av flere utskiftninger i avisen fikk hun et års forlengelse, skriver Svalbardposten.

– Å få avisa mer digital har hele tiden vært et mål. I 2016 ble alle sakene i papiravisa lagt ut på nett hver fredag. Så skjedde det ikke så veldig mye annet enn hendelsesnyheter i løpet av uka. Nå jobber vi med fortløpende nyhetsdekning daglig og papiravisa blir som et ukentlig magasin basert på det som har skjedd, sier den avtroppende redaktøren.

Røsvik har tidligere jobbet som redaktør og daglig leder i lokalavisen Øy-Blikk i Giske kommune i 12 år, og som redaksjonssjef for nyheter i NRK Møre og Romsdal i 3,5 år. Hun var også innom I&M Kommunikasjon i Ålesund som kommunikasjonsrådgiver, før hun satte kursen nordover.

Powered by Labrador CMS