Flere opplever svekket IT-sikkerhet på hjemmekontoret. Her er NTBs Håkon Mosvold Larsen på sitt hjemmekontor.

En av ti opplevde svekket IT-sikkerhet på hjemmekontor

Det viser ny undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Én av ti spurte i en ny undersøkelse opplevde svekket IT-sikkerhet i forbindelse med hjemmekontor under koronakrisen, viser nye tall.

Undersøkelsen er gjennomført av Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) i form av intervjuer i 900 virksomheter noen uker ut i koronaperioden.

Resultatet viser at det er store forskjeller på hvordan ulike bransjer vurderte IT-sikkerheten knyttet til bruken av hjemmekontor.

Generelt opplevde en av ti spurte at ansatte på hjemmekontor svekket virksomhetens IT-sikkerhet. Innen offentlig sektor var denne andelen nesten tre ganger så høy (28 prosent), etterfulgt av undervisningssektoren (24 prosent).

– Alt tyder på at vi også framover vil ha utstrakt bruk av hjemmekontor, og at tilstedeværelsen av digitale trusler vil være høy, sier prosjektleder i Nasjonal sikkerhetsmåned og seniorrådgiver i NorSIS, Karoline Tømte i en pressemelding.

Hun presiserer at det vil være helt avgjørende for en virksomhet at alle ledere, spesielt innen offentlig sektor, er sitt ansvar bevisst og tilbyr sine ansatte grunnleggende opplæring slik at de kan avsløre digitale trusler og svindelforsøk.

Den nye arbeidshverdagen som følge av koronasituasjonen har påvirka mange, også i mediebransjen. Norsk Journalistlag mottok over 2.600 svar på sin koronaundersøkelse, som blant annet handlet om det å jobbe fra hjemmekontor.

Powered by Labrador CMS