Rådgiver Trond Idås i Norsk Journalistlag har ansvaret for undersøkelsen om koronasituasjonen og bruk av hjemmekontor.

NJ har fått inn over 2600 svar på koronaundersøkelsen

– Angår mange.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I midten av juni sendte Norsk Journalistlag (NJ) ut en spørreundersøkelse blant medlemmene, knytta til koronasituasjonen.

Torsdag har det kommet inn over 2600 svar, opplyser NJs rådgiver Trond Idås til Journalisten. Ennå er det én dag igjen å svare, før den avsluttes fredag 3. juli.

– Det er sjelden vi har sett så stor oppslutning om én enkelt undersøkelse. Det viser at dette er noe som berører og angår mange, sier han.

Bare første timen etter at undersøkelsen gikk ut, kom det inn rundt 400 svar.

– Da skjønte jeg at det ville komme inn svært mange, sier Idås.

Med undersøkelsen ville NJ ha medlemmenes erfaringer med å jobbe fra hjemmekontor og at de plutselig måtte forholde seg til faren for å bli smitta av koronaviruset.

Hjemmekontor-biten handler både om hvordan det har gått å jobbe slik i en unntakstilstand og hvordan folk ser for seg det eventuelt kan fungere i framtida, dersom hjemmekontor blir innført i større eller mindre grad i de ulike redaksjonene.

NJ spurte om hvordan hjemmekontor har fungert med tanke på utstyr og å jobbe med resten av familien, hvordan oppfølging fra ledelse og kollegaer har vært, og de pykososiale aspektene ved hjemmekontor, som om en har følt seg ensom eller demotivert.

– Når det skjer store hendelser og vi får inn så mange svar, får vi et godt bilde av hvordan folk opplever det. Situasjonen har favnet mye av arbeidshverdagen til journalister, sier Idås.

Han håper å ha de første tallene klare utpå sensommeren en gang.

Powered by Labrador CMS