Nettavisen og toppsjef Gunnar Stavrum dropper gamle ordninger med fast arbeidstid og -sted.

Fjerner fast arbeidstid og arbeidssted i Nettavisen

Gunnar Stavrum vraker dagens ordning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En ny tidsregning begynner i Mediehuset Nettavisen, skriver Nettavisen selv i dag.

Og den nye tidsregningen starter med dagens beskjed fra sjefredaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum:

Fra nå av går man - med noen unntak - helt bort fra gamle forestillinger om hvilke tider man skal være på jobb og hvor man fysisk skal være når man er det, skriver avisen.

– Er det en ting jeg har lært av min gamle sjef og mentor Kåre Valebrokk er det at dagen ikke begynner klokken åtte om morgenen og slutter klokken 16 om ettermiddagen. Da han ansatte meg i Dagens Næringsliv i sin tid, sa han at han aldri ville telle antall fridager jeg hadde. Men han presiserte også at jeg hadde ansvaret 24 timer i døgnet, syv dager i uken, forteller Stavrum til egen avis.

– Med det ga han meg full frihet til å jobbe som jeg ønsket om jeg bare leverte det produktet han ville ha. Og det har jeg lyst å videreformidle også til mine ansatte nå, fortsetter Stavrum.

Inspirert av sin gamle mentor og med erfaringene fra hjemmekontor for de ansatte siste månedene, innfører Stavrum ny arbeidstid og -sted i Nettavisen. Eller mangel på.

– Det vi konkret gjør er å la folk velge arbeidssted selv og skyve på arbeidstiden når det er praktisk. Nettavisen er vant til å jobbe distribuert med folk i Los Angeles, New York og Bangkok og har effektive rutiner og dataverktøy som gjør at vi kan ta beslutninger kjapt uten å sitte fysisk sammen. Når man behandler folk voksent og gir dem ansvar, så tar de ansvaret, er min erfaring.

Redaksjonslokalene i Akersgata vil imidlertid ikke bli stående tomme.

– Noen helt sentrale brikker i nyhetsproduksjonen må til enhver tid være på plass. Desken og gruppen som håndterer det løpende nyhetsbildet vil ikke kunne levere like kjapt om de sitter hver for seg. Det blir opp til hver enkelt leder å lage ordninger som fungerer for den enkelte avdeling, sier Stavrum.

Powered by Labrador CMS