NRK Vestlands Håvard Nyhus, Hamar Arbeiderblads Stian F Steinsvik og VGs Tor-Erling Thømt Ruud, jobber alle hjemmefra, i likhet med store deler av presse-Norge.

Slik er journalistenes hjemmekontor

Se bilder her.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Alle som kan, bør ha hjemmekontor.

Torsdagens beskjed fra myndighetene var klar: Vær hjemme, mest mulig. Det gjelder også norske journalister, redaktører og andre mediefolk, som nå har morgenmøter, skriver saker og produserer podkast hjemmefra, som følge av de nye korona-retningslinjene.

VGs Tor-Erling Thømt Ruud er en av fire VG-journalister som lager podkasten «Verdens Gang», fra hvert sitt hjemmekontor.

– Vi må være kreative og bruker apper til intervjuer og spiller inn stemme under dyna. Og alle vi har små unger som løper rundt! skriver Ruud på Messenger til Journalisten.

NRK Vestland-vaktsjef Håvard Nyhus har tre barn hjemme, og skriver til Journalisten at det trolig blir en lite produktiv dag.

Politisk redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys, har både hjemmekontor og er i karantene, fordi han kom fra London 5. mars.

– Sitter og skriver lederartikkel om den nye fiskeriministeren. Er ved godt mot. Vi står han av! skriver han på Messenger til Journalisten.

Det var Simon Aldra, nettsjef i Brønnøysunds Avis, som først tok initiativ til deling av hjemmekontor-bilder på Facebook-gruppa Norske journalister.

– Ok, andedammen. La oss vise frem hjemmekontoret, skriver han i gruppa.

Vi har samlet bilder fra hjemmekontor over det ganske land, alle bilder gjengitt med tillatelse.

Vil du dele et bilde fra der du jobber? Send til journalisten@journalisten.no

Slik ser det ut når norske journalister jobber hjemmefra:

Her er et bilde av hjemmekontoret til Sirill Soltveit Heimdal, journalist i Avisa Nordhordland med base i Knarvik.
«Ikke så lett å jobbe når katten vil ligge i fanget», skriver Birthe Steen Hansen i Bergensavisa.
NRKs Nina Didriksen påpeker at det er mange distraksjoner når man jobber hjemmefra, og sender oss bilder av ekorn og saltstenger i tillegg til sitt hjemmekontor.
Ann Helen Bjørum Nordgård og Andrea Dahl er begge journalister i Finnmarken/iFinnmark. – Som kolleger og bestevenninner leier vi leilighet sammen, og vil derfor også få hjemmekontor sammen. Det blir ikke så ensomt, skriver de to. En rosa assistent er også på plass.
Simon Aldra, nettsjef i Brønnøysunds avis, har tre skjermer på sitt hjemmekontor.
Kjell Arne Steinsvik i Strilen i Knarvik, jobber fra cockpiten på en seilbåt.
VGs Tor-Erling Thømt Ruud spiller inn stemme under dyna, og intervjuer via apper til podkasten «Verdens Gang»
NRK Vestlands Håvard Nyhus sitt minimalistiske hjemmekontor.
Mac, journalistblokk, telefon og snop på hjemmekontoret til redaktør Ingunn Marie Ruud i Kristelig Pressekontor.
– Blir jo en annerledes hverdag med hjemmekontor, skriver sosiale medier-ansvarlig i KK, Mina Helene Knudsen, til Journalisten.
Vaktsjef Lars Adrian Giske i iTromsø, sitter på hjemmekontor sammen med sin samboer Kelsey Lorberau, phd i biologi ved UiT, begge i Cheez Doodles-klær.
Hamar Arbeiderblad-journalist Stian F. Steinsvik delte dette bildet av sitt «hjemmekontor», men understreker overfor Journalisten at det var med en spøkefull tone.
I Tidsskriftet for Den norske legeforening har alle hjemmekontor, her journalist Irene Thoresen Rønolds kjøkkenbord og kontorpult.
Politisk redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys har både hjemmekontor og er i karantene etter en tur til London. – Vi står han av, skriver han til Journalisten.
Aftenposten-journalist Hilde Harbo har sendt oss dette bildet fra sitt hjemmekontor. Heldigvis har hun også funnet seg noe interessant å lese.
Hele Journalisten-redaksjonen har også hjemmekontor, hvor vi blant annet jobber med innspurten av papirutgaven, som kommer i slutten av måneden. Her er undertegnedes kontor.
Powered by Labrador CMS