Sjefredaktør og administrerende direktør Stig Jakobsen jubler over heftige overskudd i iTromsø. Foto: Privat

Varsler historisk rekord i iTromsø – beste økonomiske resultat på 120 år

Tror de i alle fall.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Med 5,1 million kroner i pluss etter skatt, kan Mediehuset iTromsø slå seg på brystet med det de tror er det beste resultatet i avisas 120 år lange levetid,» skriver avisen selv i dag.

Avisen har i flere år slitt med negative tall. I fjor fikk de et overskudd på nesten 2,5 millioner kroner. Og i år kan de vise til en økning på åtte prosent i driftsinntekter.

Dermed har iTromsø snudd en nesten tyveårig negativ trend.

– Det er ekstra gledelig at vi ikke bare har kuttet oss til positivt resultat. Vi har topplinjevekst, som både solid annonsesalg og kraftig abonnementsvekst har bidratt til, sier sjefredaktør og administrerende direktør Stig Jakobsen til egen avis.

Høyere annonseinntekter fra dagligvarehandlene står får store deler av veksten. Antall abonnementer har også økt med 16 prosent. iTromsø er avisen med nest høyest vekst i Nord-Norge, kun slått av nettavisen Vesterålen Online.

– I mitt hode handler alt om å lage godt innhold. Da kommer resten av seg selv. Vi har siste året stått for en rekke avsløringer og fått viktige politiske saker på dagsorden, så det jobbes godt. Vi har foreløpig ikke fått den uttellingen jeg mener vi fortjener på medieprisfronten, men fortsetter vi å levere slike resultater, vinner vi snart Nobelprisen i økonomi, sier Jakobsen.

I 2018 fikk iTromsø 8,2 millioner kroner i produksjonstilskudd fra staten, en økning på rundt 850.000 kroner fra året før.

Journalisten har lagt til opplysningen om produksjonstilskuddet fra staten i etterkant av den opprinnelige publiseringen.

Powered by Labrador CMS