Sa opp pensjonsavtalen i TU

Men forhandlet ikke underveis. Brudd på hovedavtalen, mener klubben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fjorårets resultat i Teknisk Ukeblad Media var langt fra lystig lesning for eierne Tekna og Nito. Selskapet møtte etter flere år med sterk ekspansjon de tøffe økonomiske tidene og fikk et underskudd før skatt på 18,6 millioner kroner. Året før leverte TU et overskudd på fem millioner kroner.

Nå møter styret i selskapet, samt ledelsen, motstand fra redaksjonsklubben etter at pensjonssparingen er blitt endret fra ytelsesbasert pensjon, til innskuddsbasert. Klubbleder Anders Steensen sier at dette har klubben ikke samtykket til, og har gjort det klart at de ikke ønsker en slik endring.

Splitt

– Men dersom det likevel skulle gjennomføres, ønsket vi en splitt slik at de som har ti år igjen til pensjon skulle få beholde den gamle ordningen. Det fikk vi ikke styrets aksept for.

Klubblederen sier ordningen er langt fra dårlig i og med at det er snakk om den høyeste form for innskuddsbasert pensjon, men han forteller at det for noen ansatte likevel vil bety en reduksjon i den årlige utbetalingen på 40.000 kroner.

– For den enkelte blir det en høy sum, legger Steensen til.

Han mener at det er begått brudd på hovedavtalen i oppsigelsen av pensjonsordningen. Klubblederen mener det ikke er gjennomført tilfredsstillende forhandlinger. Og forklarer at de ansatte vil ha kompensasjon for bortfallet i og med at skifte av ordning innebærer kutt i pensjonen for flere av medarbeiderne.

Splid

Steensen reagerer også på at styret avviste ansatterepresentantenes forslag om å finne fram til en annen ordning som alle kunne leve med, særlig da flere av styrets medlemmer arbeider for å beholde ytelsesbasert pensjon for sine medlemmer i Tekna og Nito.

Administrerende direktør Jan M. Moberg satt i styremøte da Journalisten kontaktet ham i går. Han sier at han bare noen timer tidligere har mottatt brevet fra redaksjonsklubben, og at han opplever at det var forhandlinger, men at man ikke kom i mål.

– Vi har tydeligvis oppfattet situasjonen forskjellig, men jeg kommer til å ta kontakt med klubben for å rydde opp i situasjonen. Har jeg gått fram på feil måte, må vi selvsagt ta tak i det. Jeg foretrekker selvsagt å ha diskusjoner rett med klubben, og ikke i media.

Powered by Labrador CMS