Skjermdump/Facebook

Over 4000 journalister har skrevet under på oppropet #deadline i Sverige

Oppropet mot trakassering i mediebransjen ble startet av søstrene Emma og Johanna Lindqvist som en lukket Facebookgruppe som nå har over 7000 medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi er journalister. I vårt oppdrag inngår det å granske makten. Vi gir en stemme til de som ikke har en egen. Vi forteller andres historier. Vi stiller folk med makt mot veggen. Som kvinnelige og ikkebinære journalister har vi  blitt tvunget til å gjøre dette samtidig som alldeles for mange av oss har måttet håndtere vår egen maktesløshet. Vært tvunget til å undertykke våre egne historier om store og små overgrep, dag etter dag, år etter år. Sånn starter oppropet som journalistsøstrene Emma Lindqvist og Johanna Lindqvist startet i en lukket gruppe på Facebook forrige torsdag. Mindre enn en uke senere har oppropet fått 4.000 underskrifter. 
 

– Det har kommet inn hundrevis av fortellinger til gruppen som beskriver alt fra voldtekter og at folk har tafset på dem, til krenkelser og spøk som ikke er spøk. Det spiller ingen rolle om du jobber i en stor sentralredaksjon eller i en liten lokalredaksjon, det finnes overalt, forteller initiativtagerne til Aftonbladet.

– Det har vært en kjempestort engasjement, det merkes at det virkelig har vært et behov. Folk har savnet et sted å utrykke seg, der de kan kjenne seg trygge, fortro seg og dele saker som de kanskje ikke har delt med andre før, sier Johanna Lindqvist til journalisten.se

Så langt finnes det ikke et #deadline her i Norge. 

Powered by Labrador CMS